Συνδέεται η πανδημία του Covid-19 με τα δίκτυα 5G;

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πολλοί πιστεύουν ότι ο κοροναϊός SARS-CoV-2 είναι προάγγελος των κινδύνων που απειλούν την ανθρωπότητα από τα δίκτυα 5G.

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει ορατή σύνδεση μεταξύ ιολογίας και ραδιοσυχνοτήτων, πολλοί πιστεύουν ότι η πανδημία συνδέεται με τα δίκτυα 5G. Image: Supplied

ν

ΠΟΛΛΕΣ διασημότητες και σταρ, όπως ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον (“Υπόθεση Λάρι Φλιντ”, “The Messenger”, “Cheers” κ.ά.), συνδέουν τα δίκτυα 5G με την πανδημία του Covid-19. Αυτό δημιούργησε ένα νέο κύμα οπαδών θεωριών συνωμοσίας που τουλάχιστον στη Βρετανία άρχισαν να επιτίθενται σε πύργους κινητής τηλεφωνίας και να τους καταστρέφουν, πιστεύοντας ότι η παρουσία τους σχετίζεται με την εξάπλωση του κοροναϊού.

Φυσικά έχουν ακουστεί πολλά για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Η κυριότερη κατηγορία αφορά το ότι οι εξαιρετικά υψηλές συχνότητες των 5G (μικροκύματα) θα επηρεάζουν μη αναστρέψιμα τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς θα απορροφώνται από αυτόν.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το περιβάλλον. Ενώ στο υπάρχον δίκτυο 4G οι κεραίες μετάδοσης είναι σε μεγάλη απόσταση η μια από την άλλη, στο δίκτυο 5G κάθε κτίριο και κάθε διαμέρισμα ή γραφείο, κάθε σπίτι και κάθε δωμάτιο θα έχει όχι μια αλλά πολλές κεραίες υψηλής συχνότητας του ασύρματου φάσματος, που θα εκπέμπουν κάπου μεταξύ 30-300 GHz.

Με άλλα λόγια, η εκπεμπόμενη ακτινοβολία των δικτύων 5G θα είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία των συστημάτων 4G που χρησιμοποιούμε σήμερα.

Παντού, όπου θα στρέφεται το μάτι, θα βλέπει ένα δάσος από μικρές και μεγάλες κεραίες, που θα έχουν μεγάλη επίδραση στο περιβάλλον, στον ανθρώπινο οργανισμό και στα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα.
ν

Συνεργείο εγκαθιστά πύργο του δικτύου 5G. Image: Supplied
ν

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Όλα γίνονται για να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, θα είναι ένα όπλο στα χέρια των κυβερνήσεων για τον έλεγχο και την ποδηγέτηση των πολλών, όπως βλέπουμε να γίνεται σήμερα με τα μέτρα κατά του κοροναϊού.

Για πολλούς ο νέος κοροναϊός είναι ένα σύμπτωμα των όσων θα ακολουθήσουν όταν οι κεραίες 5G από λίγες που είναι σήμερα, θα κατακλύσουν τους πάντες και τα πάντα.

Πρόσφατα ο Γούντι Χάρελσον, με ανάρτησή του στο Instagram, απευθυνόμενος στα δύο εκατομμύρια των οπαδών του, δημοσίευσε ένα βίντεο με φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ να ρίχνουν κάτω μια κάμερα αναγνώρισης προσώπων, λέγοντας ότι είναι κεραία 5G. (Μετά τη δημοσίευση του άρθρου το αφαίρεσε).

Ο Γούντι δημοσίευσε επίσης ένα κείμενο στο οποίο γράφει: «Δεν το έχω εξετάσει πλήρως, αλλά βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την έκθεση που αναφέρει ότι η ακτινοβολία από τις κεραίες 5G επιδεινώνει την εξάπλωση της μόλυνσης και την καθιστά πιο θανατηφόρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ράπερ Μ.Ι.Α. η οποία έχει εκφράσει επανειλημμένα τους φόβους της για τα δίκτυα 5G. Η τραγουδίστρια ανέφερε στο Twitter ότι ακόμα και αν δεν προκαλούν την ασθένεια Covid-19, με τις εκπομπές τους μπορεί να «μπερδέψουν» ή να επιβραδύνουν το σώμα κατά τη διαδικασία της θεραπείας, καθώς το σώμα μαθαίνει να αντιμετωπίζει μια νέα συχνότητα.

Δημοσίευσε μάλιστα το βίντεο ενός γιατρού, του δρα Thomas Cowan, ο οποίος πιστεύει ότι ο κοροναϊός μπορεί να προκληθεί και να επαναληφθεί από τα δίκτυα 5G.

(Tο βίντεο αυτό διεγράφη από το YouTube. Sτη θέση του μπήκε το Beware 5G).
vv

Απευθυνόμενη στη βρετανική κυβέρνηση, η Μ.Ι.Α. ζήτησε την απενεργοποίηση των κεραιών 5G τουλάχιστον έως ότου περάσει η πανδημία του Covid-19.

Πράγματι, πολλοί Βρετανοί, υιοθετώντας τις παραπάνω φήμες, άρχισαν να καταστρέφουν και να καίνε τις τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, όπως το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ κ.α.
ν

Αριστερά ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον και δεξιά η ράπερ Μ.Ι.Α. στο βιντεοκλίπ “Paper Planes”. Πηγή: YouTube
ν

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας καίγονται σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας. Image: SnapperSK. Πηγή: Supplied
v

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ
ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 5
G

Οι συγκεκριμένες θεωρίες συνωμοσίες έχουν προκαλέσει την αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και του επιστημονικού κόσμου, που κάνουν λόγο για «επικίνδυνες και χωρίς νόημα» φημολογίες.

Υπάρχει όμως και μια άλλη καταγγελία που ρίχνει καινούριο φως στο ζήτημα. Η καταγγελία αυτή συνδέεται με μια ανάρτηση στο Facebook από κάτοικο της Νέας Ζηλανδίας, που ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός λόγος που οι κυβερνήσεις πήραν τέτοια μέτρα περιορίζοντας τους πολίτες στα σπίτια τους δεν αφορά τον κοροναϊό, αλλά οι πολίτες περιορίστηκαν στα σπίτια τους για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στην εγκατάσταση των δικτύων 5G.

Μόλις η εγκατάσταση των δικτύων ολοκληρωθεί μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, τα μέτρα περιορισμού θα πάψουν να ισχύουν!
ν

ν

Με άλλα λόγια, τουλάχιστον η κυβέρνηση της Νέα Ζηλανδίας εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να στήσει δίκτυα 5G εν αγνοία των πολιτών της χώρας.

Υπό αυτή την έννοια οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας λένε ότι τα δίκτυα 5G συνδέονται με τον κοροναϊό. Όπως λέει το μήνυμα του Facebook: «Είμαστε κλειδωμένοι μέχρι να γίνουν όλοι οι πύργοι!»

Τουλάχιστον αυτός ο ισχυρισμός υπάρχει αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Ζηλανδία. Δηλαδή, ενώ η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν σταμάτησε στη χώρα κάθε δραστηριότητα με πρόσχημα τον κοροναϊό, οι μόνες εργασίες που εξακολουθούν και γίνονται και μάλιστα με πυρετώδη ρυθμό, αφορούν την εγκατάσταση κεραιών δικτύων 5G.
ν

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο κοροναϊός σχετίζεται με τα δίκτυα 5G, παρ’ όλο που δεν υπάρχει κάποια ορατή σύνδεση μεταξύ τους. Image: Supplied
ν

Στις 22 Μαρτίου η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν ανακοίνωσε ότι ανεβάζει το επίπεδο συναγερμού από το 2 στο 4, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού. Κήρυξε μια περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας τεσσάρων εβδομάδων, αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου. Κήρυξε επίσης τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έως εκείνη τη στιγμή η Νέα Ζηλανδία είχε 723 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν θάνατο.

Από εκείνη τη στιγμή η πρωτεύουσα Ουέλλινγκτον και πολλές πόλεις (Όκλαντ, Κράισττσερτς, Ροτόρυα, Ντούνεντιν, Κουίνσταουν, Αλεξάντρα κ.ά.) ερήμωσαν για να τοποθετηθούν κεραίες 5G.

Η απόφαση για την εγκατάσταση των δικτύων πέμπτης γενιάς είχε ληφθεί στις 14 Ιανουαρίου 2020, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών σε μικρότερες πόλεις όπως η Αλεξάντρα, ακολουθούμενη από «τμήματα του Westport, του Twizel, της Tekapo, της Hokitika και του Clyde».

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι: «Η Vodafone ξεκίνησε την εγκατάσταση δικτύων 5G σε μέρη του Auckland, του Wellington, του Christchurch και της Queenstown το Δεκέμβριο του 2019».
ν

Η πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας Ουέλλινγκτον ερημωμένη αν και η χώρα έχει ελάχιστα κρούματα κοροναϊού. Image: Supplied
ν

Φυσικά το υπουργείο Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Απασχόλησης της Νέας Ζηλανδίας αρνείται οποιαδήποτε σχέση των κεραιών 5G με την επιδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η εγκατάσταση πύργων 5G ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019 πριν από την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την ανακοίνωση για καραντίνα στις 23 Μαρτίου 2020.

Αυτές είναι κοντολογίς οι υποψίες και οι διαδόσεις που υπάρχουν.

Όσον αφορά τη Βρετανία, η χώρα έχει καταγράψει 47.806 κρούσματα και 4.932 νεκρούς, ενώ ανάμεσα στους νοσούντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Παρά κάποια φαινόμενα ύφεσης, η πανδημία συνεχίζεται σε όλο τον πλανήτη όπου τα καταγεγραμμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.275. 856 και οι θάνατοι σε σχεδόν 70.000.
ν

ν

 


Translate this post