Αυστραλία: Έλεγχοι από πόρτα σε πόρτα από αστυνομία και στρατό (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Αυστραλία εντείνει τα περιοριστικά μέτρα και τους ελέγχους με τη βοήθεια του στρατού, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται.

Η Αυστραλία εντείνει τους ελέγχους για να περιορίσει τη διασπορά του κοροναϊού SARS-CoV-2.  Image: NSW Police

ν

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, παρ’ όλο που έχει λιγότερους θανάτους από την Ελλάδα (21 έναντι 49 της Ελλάδας), αλλά πολύ περισσότερα κρούσματα (4.862 έναντι 1.314 της Ελλάδας) από τον κοροναϊό, επειδή αντιμετωπίζει φαινόμενα ανυπακοής από τους πολίτες της, που ξεχύνονται καθημερινά στα μπαρ, στους δρόμους και τις παραλίες (καλοκαίρι γαρ στο νότιο ημισφαίριο) αψηφώντας τις απαγορεύσεις, αποφάσισε να κάνει ελέγχους door to door και κάλεσε το στρατό να βοηθήσει την αστυνομία.

Το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τα νέα μέτρα είναι 1.000 δολάρια Αυστραλίας (550 ευρώ).

Στο μεταξύ τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται παγκοσμίως. Η Ευρώπη θρηνεί πάνω από 30.000 νεκρούς, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, με το ένα τρίτο των θανάτων να έχουν συμβεί στην Ιταλία.

Εκτός από την Ιταλία, οι περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη έχουν συμβεί στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

Η Νέα Υόρκη έγινε το νέο επίκεντρο του κοροναϊού, φτάνοντας τους 1.096 θανάτους την Τρίτη, καθώς ακόμη 164 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία. Τα κρούσματα στο Μεγάλο Μήλο έφτασαν τα 41.771. Συνολικά στις ΗΠΑ υπάρχουν 189.445 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4.075 θάνατοι.

Ακολουθούν εικόνες από τους ελέγχους στην Αυστραλία.
ν

Δύο μητέρες στην παραλία συνομιλούν με αστυνομικό. Image: 9 News
ν

Αστυνομικός με δύο πλανόδιους μικροπωλητές. Image: 9 News
ν

Μαζική έξοδος των Αυστραλών στην παραλία Μποντάι (Bondi) του Σύδνεϋ λίγο πριν την κλείσει η αστυνομία. Image: 9 News
ν

Αστυνομικοί συνεπικουρούμενοι από στρατιώτες κάνουν ελέγχους στα σπίτια στη Νέα Νότια Ουαλία. Image: NSW Police
ν

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ένωσε τις δυνάμεις της με την Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη (ADF) για να διεξάγει ελέγχους πόρτα-πόρτα σε σπίτια και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την πολιτεία. Image: NSW Police
ν

Οι έλεγχοι διεξάγονται από την αστυνομία υπό την επίβλεψη του στρατού για να διαπιστωθεί αν αυτοί που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα υπακούουν στο μέτρο. Image: NSW Police


ν

Why the coronavirus has been so successful | news.com.au
ν

ν

 


Translate this post