Ο θρυλικός ρόκερ Άλαν Μέριλ πέθανε από κοροναϊό

Κατηγορία Κορονοϊός

ΠΡΟΣΩΠΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο θρυλικός ρόκερ Άλαν Μέριλ, ο οποίος έγραψε το “I Love Rock ‘n’ Roll” πέθανε από επιπλοκές του κοροναϊού σε ηλικία 69 ετών.

Έφυγε από τη ζωή ο Άλαν Μέριλ, ο δημιουργός του “I Love Rock ‘n’ Roll”. Image: Supplied

ν

ΠΕΘΑΝΕ σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης ο θρυλικός μουσικός Άλαν μετά από επιπλοκές που παρουσίασε ο οργανισμός του, «χτυπημένος» από τον νέο κοροναϊό. Ο 69χρονος μουσικός υπήρξε δημιουργός του πολύ γνωστού ροκ κομματιού “I Love Rock ‘n’ Roll” και τον θάνατό του γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα social media, η κόρη του Λάουρα Μέριλ, την Κυριακή (29/3).

«Ο κοροναϊός πήρε τον πατέρα μου το πρωί», έγραψε στις 29 Μαρτίου η Λόρα Mέριλ. «Μου έδωσαν δύο λεπτά για να τον αποχαιρετήσω και ύστερα μας έβγαλαν έξω. Φαινόταν ήρεμος και καθώς έφευγα υπήρχε ακόμη μία αχτίδα ελπίδας. Περπάτησα πενήντα τετράγωνα κρατώντας την ελπίδα ζωντανή. Η πόλη που γνωρίζω ήταν έρημη. Ένιωθα ότι ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος σ′ αυτήν και υπό διάφορες έννοιες, ήμουν. Μέχρι να φτάσω στην πόρτα του σπιτιού μου, με ενημέρωσαν ότι είχε φύγει…»

«Έχω προσπαθήσει να κοιμηθώ, αλλά δεν μπορώ. Ξύπνησα κανονικά χθες με τον κόσμο στα πόδια μου και τώρα, σήμερα, έχω μείνει εντελώς κενή. Πάντα ήμουν πολύ ανοιχτή στα social media επειδή πιστεύω ότι το να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου, καλές και άσχημες, μπορεί να είναι θεραπευτικό, όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για άλλους», έγραψε στο Facebook.
ν

Ο Άλαν Μέριλ (αριστερά) με τον κιθαρίστα Τζέικ Χούκερ και τον ντράμερ Πολ Βέρλεϊ που σχημάτισαν το συγκρότημα “The Arrows”. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με την κόρη του, ο 69χρονος καλλιτέχνης, αρχηγός των Arrows, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Νέα Υόρκη, το προηγούμενο διάστημα ήταν καλά στην υγεία του και μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες έκανε live.

Ο Άλαν Μέριλ ηχογράφησε την αρχική εκδοχή του “I Love Rock ‘n’ Roll” με τη μπάντα των Arrows το 1975.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1974 με μέλη τον Τζέικ Χούκερ κιθαρίστα και Πολ Βάρλεϊ  στα ντραμς. Άλλες γνωστές επιτυχίες τους ήταν τα “Touch Too Much” και “My Last Night With You”.

Το 1977 η μπάντα διαλύθηκε και ο Μέριλ ακολούθησε σόλο καριέρα, την οποία συνέχιζε μέχρι που αρρώστησε πριν από λίγες εβδομάδες.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Δεν θεωρείτε ότι θα συμβεί σε εσάς ή στη δυνατή οικογένειά σας. Συμβαίνει. Μείνετε στο σπίτι αν όχι για σας … για τους άλλους. Για τον πατέρα μου. Αυτό το πράγμα είναι πραγματικό. Μάλλον δεν θα μπορέσουμε να τον θρηνήσουμε σωστά με μια κηδεία. Απλώς έχασα τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου και δεν θα μπορέσω να αγκαλιάσω κανέναν, επειδή έχω εκτεθεί και χρειάζεται να  μείνω σε καραντίνα για δύο εβδομάδες … μόνη», έγραψε η κόρη του καλλιτέχνη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ..
ν

Arrows, I Love Rock N Roll, Alan Merrill | KeithTheKing
ν


ν

 


Translate this post