Τραγωδία: Ιταλίδα νοσοκόμα με κοροναϊό αυτοκτόνησε για να μην μολύνει άλλους (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια Ιταλίδα νοσοκόμα που είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό SARS-CoV-2 αυτοκτόνησε για να μην μολύνει άλλους.

Η Ντανιέλα Τρέτσι. Image: Newsflash / Daniela Trezzi. Πηγή: Supplied

ν

ΜΙΑ Ιταλίδα νοσοκόμα, 34 ετών, που εργαζόταν στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της πανδημίας του κοροναϊού, αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή της, όταν βρέθηκε θετική στον SARS-CoV-2, φοβούμενη ότι αν ζήσει, θα μολύνει άλλους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Ντανιέλα Τρέτσι (Daniela Trezzi) βρισκόταν κάτω από «έντονο άγχος και στρες», καθώς έβλεπε γύρω της τους ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι,  στο νοσοκομείο του San Gerardo στη Μόντσα στην περιοχή της Λομβαρδίας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία.

Δούλευε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου και μπήκε σε καραντίνα όταν βρέθηκε θετική στην ασθένεια Covid-19. Δεν μπόρεσε όμως ν’ αντέξει άλλο.

Η Εθνική Ομοσπονδία Νοσηλευτών της Ιταλίας εξέφρασε τον «πόνο και την απογοήτευσή» της για το θάνατο της Τρέτσι, ο οποίος συνέπεσε με τη νέα άνοδο του αριθμού των θανάτων στη χώρα, καθώς την Τρίτη σημειώθηκαν 743 νέοι θάνατοι.

«Καθένας από εμάς επέλεξε αυτό το επάγγελμα για καλό και, δυστυχώς, και για κακό: είμαστε όμως νοσηλευτές και παραμένουμε στις επάλξεις», αναφέρει η δήλωση της Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε ότι ένα παρόμοιο επεισόδιο είχε συμβεί πριν από μια εβδομάδα στη Βενετία με τους ίδιους λόγους.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Mario Alparone δήλωσε ότι η Τρέτσι ήταν σε απομόνωση στο σπίτι από τις 10 Μαρτίου, αλλά «δεν ήταν υπό επιτήρηση».

Οι συνθήκες θανάτου της άτυχης νοσοκόμας ερευνώνται από την αστυνομία.
ν

Η 34χρονη νοσοκόμα Ντανιέλα Τρέτσι. Image: Newsflash / Daniela Trezzi. Πηγή: Supplied
ν

Περίπου 5.760 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν μολυνθεί από τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη ιταλικό ινστιτούτο έρευνας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ιταλίας που εργάζεται στην πρώτη γραμμή αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των συνολικών κρουσμάτων της χώρας, τα οποία την Πέμπτη το πρωί ανέρχονταν σε 74.386.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μια άλλη νοσοκόμα συνοψίζει τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα, λέγοντας ότι στα νοσοκομεία έχουν πια σταματήσει να μετρούν τους νεκρούς.
ν

Italian nurse: We’re not even counting the dead anymore | CNN
ν


ν

 


Translate this post