Ο μετεωρίτης με το παράξενο γαλάζιο φως (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μετεωρίτης με ένα αλλόκοτο γαλάζιο φως πέρασε πάνω από μια ρωσική πόλη στην Καρελία, αφήνοντας άναυδους τους κατοίκους.

Ο μετεωρίτης με το αλλόκοτο γαλάζιο φως περνά πάνω από τη ρωσική πόλη Segezha της Καρελίας. Image: Ruptly. Πηγή: Supplied

ν

ΕΝΑ ασυνήθιστο ουράνιο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι μιας μικρής ρωσικής πόλης στη Δημοκρατία της Καρελίας που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με τη Φινλανδία. Ένας μετεωρίτης πέρασε πάνω από την πόλη, φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό με ένα μυστηριώδες γαλάζιο φως, έως ότου εξαφανίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Σαββάτου στην πόλη Segezha και το κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της πόλης. Οι εικόνες δείχνουν μια λαμπερή σφαίρα ν διασχίζει τον ουρανό πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ουράνιο αντικείμενο εξαφανίστηκε μέσα σε ένα λαμπρό γαλάζιο φως, αλλά δεν είναι σαφές εάν έπεσε στο έδαφος ή αποσυντέθηκε στην ατμόσφαιρα.

Ρώσοι επιστήμονες λένε ότι η μυστηριώδης σφαίρα μπορεί να ήταν μετεωρίτης. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας αστρονομίας και γεωδαισίας, Σεργκέι Σμιρνόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι μετεωρίτες δεν αποτελούν απειλή για κανέναν, δεδομένου ότι συνήθως διαλύονται ή καίγονται τελείως εξαιτίας της τριβής με τη γήινη ατμόσφαιρα.

Δεν εξήγησε όμως το γαλάζιο φως.

Οι μετεωρίτες όταν έρθουν σ’ επαφή την ατμόσφαιρα της Γης καίγονται, βγάζοντας φλόγες στο χρώμα της φωτιάς και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις παράγουν λευκό χρώμα. Είναι η πρώτη φορά που μετεωρίτης βγάζει γαλάζια φλόγα.
ν

ν

 


Translate this post