Το μεγαλύτερο πλοίο που διέσχισε ποτέ τη διώρυγα της Κορίνθου

Κατηγορία Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Απίστευτες εικόνες από τη διέλευση ενός κρουαζιερόπλοιου από τη διώρυγα της Κορίνθου, με τους επιβάτες να αγγίζουν τα τοιχώματα του καναλιού.

Το MS Braemar έγινε το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία που διέσχισε ποτέ τον Ισθμό της Κορίνθου. Image: Supplied

ν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ εικόνες από τη διέλευση ενός κρουαζιερόπλοιου από τη διώρυγα της Κορίνθου, με τους επιβάτες να αγγίζουν με τα χέρια τους τα τοιχώματα του ιστορικού καναλιού.

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που οι επιβάτες του τεράστιου κρουαζιερόπλοιου πίστεψαν ότι το πλοίο θα σφήνωνε μέσα στη στενή διώρυγα και θα την έκλεινε για τα καλά, καθώς ήταν το μεγαλύτερο στην ιστορία πλοίο που περνούσε μέσα από το πολύ στενό κανάλι.
ν

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο «ξύνει» τα τοιχώματα του καναλιού, ενώ πάνω από τη διώρυγα της Κορίνθου περνούν αυτοκίνητα. Image: Supplied
ν

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με το κρουαζιερόπλοιο MS Braemar, πλάτους 22,5 μέτρων, μπορούσαν να φτάσουν με τα χέρια τους και να αγγίξουν τα τοιχώματα του καναλιού, το οποίο στο πιο στενό σημείο του έχει πλάτος 24 μέτρων.

Μεταφέροντας πάνω από 1.200 επιβάτες, το μήκους 196 μέτρων κρουαζιερόπλοιο βοηθήθηκε από ένα ρυμουλκό για να μην υπάρξουν απρόοπτα στην ιστορική αυτή διέλευση.
ν

Το MS Braemar είναι το μεγαλύτερο πλοίο που διέπλευσε ποτέ το κανάλι της Κορίνθου. Image: Supplied
ν

Σε κάποια σημεία οι επιβάτες του πλοίου μπορούσαν να αγγίξουν τις πλευρές του καναλιού. Image: Supplied
ν

Το 24.344 τόνων πλοίο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Fred με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μισθωμένο από την ναυτιλιακή Olsen Cruise Lines, έγραψε ιστορία την Τετάρτη με εικόνες και βίντεο που δείχνουν να «γλύφει» τα τοιχώματα της διώρυγας. Ήταν ένα ασυνήθιστο στα χρονικά θέαμα.
ν

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου έζησαν μοναδικές στιγμές, καθώς το τεράστιο πλοίο διέπλεε τη διώρυγα με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού. Image: Supplied
ν

Το πλοίο διέσχισε τη διώρυγα έχοντας ελάχιστο χώρο δεξιά και αριστερά. Image: Supplied
ν

Το μήκους 196 μέτρων πλοίο καθοδηγείτο από ένα ρυμουλκό. Image: Supplied
ν

Το MS Braemar που έχει πλάτος 22,52 μέτρων διέπλευσε ένα κανάλι που έχει πλάτος 24 μέτρων. Image: Supplied
ν

Η επιτυχής κατάληξη της ιστορικής προσπάθειας. Το πλοίο έχει εξέλθει από το κανάλι στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ το ρυμουλκό επιστρέφει. Image: Supplied
ν

Η Claire Ward, η εκπρόσωπος της Olsen Cruise Lines, δήλωσε: «Η διέλευση της διώρυγας είναι ένα εκπληκτικό ορόσημο στην 171 ετών ιστορία της εταιρείας».

Η διώρυγα της Κορίνθου μήκους 6,4 χλμ. που χωρίζει την ηπειρωτική Ελλάδα από την Πελοπόννησο, ανοίχτηκε μεταξύ των ετών 1880 και 1893 συνδέοντας τον Κορινθιακό Κόλπο στον βορρά με τον Σαρωνικό Κόλπο στον νότο.

Σχέδια για την διόρυξη του Ισθμού είχαν γίνει στην αρχαιότητα από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Καλιγούλα. Ήταν ο αυτοκράτορας Νέρων που το 67 μ.Χ. άρχισε να σκάβει διώρυγα ξεκινώντας το έργο με τους πραιτοριανούς και μεταφέροντας στους ώμους του το πρώτο κοφίνι με χώμα. Στη συνέχεια για την κατασκευή του έργου χρησιμοποιήθηκαν έξι χιλιάδες αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί κατά τον πόλεμο της Ιουδαίας.

Η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε μετά τον θάνατο του Νέρωνα, καθώς ο διάδοχός του θεώρησε το έργο εξαιρετικά δαπανηρό.

ν

 


Translate this post