Οι πτήσεις των αεροπλάνων σε πραγματικό χρόνο

Κατηγορία Τεχνολογία, Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε τον ψηφιακό χάρτη που δείχνει τα αεροπλάνα που βρίσκονται στον αέρα αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χάρτης δείχνει τα αεροπλάνα που πετούν στον αέρα αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τώρα δεν έχετε καμιά δικαιολογία να πάτε στο αεροδρόμιο καθυστερημένοι. Image: Supplied
ν
ΘΕΛΕΤΕ να μάθετε ποιο είναι το αεροπλάνο που πετάει πάνω από το σπίτι σας αυτή τη στιγμή; Ή πόσες πτήσεις υπάρχουν στον ουρανό πάνω από την Αθήνα, το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη; Αν θα πρέπει να πάτε εγκαίρως ή λίγο αργότερα στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχτείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο; Κανένα πρόβλημα. Μια νέα ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη – από τις εμπορικές αεροπορικές εταιρείες και τα ιδιωτικά τζετ μέχρι ακόμα και τα στρατιωτικά αεροσκάφη.
Το site ονομάζεται Flightradar24 και οι χάρτες του ενημερώνονται κάθε δύο δευτερόλεπτα. Μέσω αυτού μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συγκεκριμένη πτήση από την αρχή έως το τέλος και ακόμα να δείτε το υψόμετρο και την ταχύτητα του αεροπλάνου.
Αναρωτιέστε συχνά αν αεροπλάνο του αγαπημένου σας προσώπου θα καθυστερήσει; Δεν χρειάζεται πλέον να αγωνιάτε. Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο και να δείτε ποιες πτήσεις θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο μέσα στις επόμενες δύο ώρες. Μείνετε στο σπίτι μέχρι να το δείτε στο χάρτη.
Ο χάρτης είναι επίσης χρήσιμος για τους παρατηρητές αεροπλάνων, καθώς τα στοιχεία που προσφέρει η ιστοσελίδα περιλαμβάνουν τον τύπο του αεροσκάφους, το αριθμό πτήσης και την αεροπορική εταιρεία.
ν
Κάνοντας κλικ πάνω σε ένα αεροπλάνο βλέπετε τον αριθμό πτήσης, από πού ξεκίνησε και ποια ώρα, τον τύπο και την διαδρομή του αεροσκάφους καθώς και τον τόπο προορισμού. Image: Supplied
ν

Πώς λειτουργεί

Το Flightradar24 αντλεί στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών και από το σύστημα ADS-B (Automatic dependent surveillance-broadcast) των άλλων χωρών. Το σύστημα αυτό που λειτουργεί με δορυφόρους επιτρέπει τον παγκόσμιο χαρτογραφικό εντοπισμό επιβατικών αεροσκαφών σε πραγματικό χρόνο.
Οι χάρτες του ιστότοπου είναι φιλικοί προς τον χρήστη και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία που θέλετε και να έχετε τις απαντήσεις.
Στην αρχή θα σας εντυπωσιάσει το πόσα πολλά αεροπλάνα πετούν στον ουρανό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα βλέπετε στο χάρτη. Επειδή όμως μόνο το 60 τοις εκατό των αεροπλάνων που μεταφέρουν επιβάτες είναι εξοπλισμένα με ADS-B, ο χάρτης δεν δείχνει ακόμα όλες τις πτήσεις.

Χάρτης πραγματικού χρόνου των αεροπλάνων ανά την υφήλιο.

 


Translate this post