Τα προβλήματα στην Ελλάδα από την κατάρρευση της Thomas Cook

Κατηγορία Ταξίδια, Οικονομία

ΤΑΞΙΔΙΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κέντρο επιχειρήσεων στήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην Ελλάδα από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Τεράστια τα προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση της Thomas Cook που δεν μπόρεσε να βρει 250 εκατομμύρια δολάρια (200 εκατ. λίρες) για να σωθεί. Image: Supplied

ν

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κατάρρευση του γερμανικών συμφερόντων ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook, αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά, ενώ αγγίζει και την ελληνική αγορά.

Πολλά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα θα μείνουν απλήρωτα, ενώ το κράτος θα επιβαρυνθεί με πρόσθετα έξοδα μέχρι τον επαναπατρισμό των δεκάδων χιλιάδων ξένων τουριστών που ξέμειναν στη χώρα μας.

Οι ζημίες για τον ελληνικό τουρισμό υπολογίζονται μεταξύ 250 και 500 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και υφυπουργός Μάνος Κόνσολας βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την εξέλιξη.

Ήδη έχει συσταθεί κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπως ο επαναπατρισμός των περίπου 50.000 τουριστών που έχουν πακέτα διακοπών από την Thomas Cook και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, η διαδικασία επαναπατρισμού των ξένων τουριστών που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω της Thomas Cook έχει ξεκινήσει και τα πρώτα 15 αεροσκάφη φθάνουν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κω.

Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο θα επαναπατριστούν περίπου 22.000 τουρίστες, αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισημαίνει ότι διασφαλίστηκε η κάλυψη των εξόδων, της διαμονής και του επαναπατρισμού των τουριστών που πέταξαν μέσω της Thomas Cook από σήμερα μέχρι και τη λήξη των διακοπών τους.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για τη στήριξη των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που επηρεάζονται από το γεγονός, για τους οποίους θα υπάρξει ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση.

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας.
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ν

 


Translate this post