Στέλιος Πέτσας: Καταργείται φέτος το κοινωνικό μέρισμα

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά τις περί του αντιθέτου προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ.

ν

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ μέρισμα, που δινόταν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, από τα πλεονάσματα που δημιουργούσε η υπερφορολόγηση, καταργείται όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open TV.

Το μέρισμα δινόταν σε 3,5 εκατομμύρια ωφελούμενους και ιδιαίτερα σε ανασφάλιστους υπερήλικες και σε χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης σε ανέργους που δεν έπαιρναν επίδομα ανεργίας, σε όσους ζούσαν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα κτλ.

Τώρα, θεωρώντας η ΝΔ ότι από τη στιγμή που έγινε κυβέρνηση όλοι οι Έλληνες αυτομάτως πλούτισαν, αποφάσισε να κόψει το κοινωνικό μέρισμα για να μην πλουτίσουν κι άλλο.

Και αυτό, παρά την προεκλογική υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη ότι το κοινωνικό μέρισμα όχι μόνο δεν θα κοπεί, αλλά αντίθετα θα μονιμοποιηθεί.

Για τον ίδιο λόγο ψαλιδίζονται έως 40% οι μισθοί με τις ρυθμίσεις Βρούτση.

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «χρύσωσε» το χάπι, λέγοντας ότι θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Δηλαδή, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.

Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εξετάζεται σε ό,τι αφορά το ύψος του αλλά και τους δικαιούχους του.

Όμως με την παγκόσμια αγορά πετρελαίου σε αναταραχή, μετά τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, και με την τιμή του αργού να πλησιάζει τα 100 δολάρια το βαρέλι, είναι αμφίβολο αν θα δοθεί.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο κ. Πέτσας θα αφήσει τους συνταξιούχους πετσί και κόκκαλο.
ν

Παλιατζής. Το νέο προσοδοφόρο επάγγελμα προς το οποίο στρέφονται πλέον οι Έλληνες, μέχρι να έρθει η ανάπτυξη. Image: Supplied

ν

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΔΩΡΑ…

Μέχρι να χτιστεί το Ελληνικό με τους ουρανοξύστες, όπου θα έρχονται μπουλουκηδόν οι ξένοι επενδυτές να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στην κατεχόμενη από τη Γερμανία Ελλάδα της φτώχειας και της ανέχειας, πολλοί Έλληνες άρχισαν να στρέφονται στο επάγγελμα του παλιατζή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Made in Creta, οι παλιατζήδες πολλαπλασιάστηκαν και αλωνίζουν τους δρόμους, ψάχνοντας σε πόλεις και χωριά παλαιά αντικείμενα, πολλά από τα οποία είναι σημαντικής αξίας και συνήθως, λόγω της οικονομικής στενότητας των κατοίκων, τα αγοράζουν σε ευτελείς τιμές.

Αγοράζουν, όμως, και τα παλαιά σιδηρικά, διαλαλώντας από το μεγάφωνο του φορτηγού τους ότι «καθαρίζουν τα σπίτια από τα άχρηστα».

Καθημερινά αλωνίζουν τους δρόμους αναζητώντας πωλητές των… περιττών χρειαζούμενων, και όλο και κάτι βρίσκουν, έστω και ψιλό! Τα σιδηρικά πηγαίνουν προς πώληση «με το κιλό», ενώ κάποια άλλα αξίας υπάρχουν συλλέκτες που τα παίρνουν αμέσως, αφού βέβαια πρώτα γίνουν τα απαραίτητα παζάρια…
ν

 


Translate this post