Ένα ψάρι από την εποχή των δεινοσαύρων (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας Νορβηγός ψαράς ένιωσε την έκπληξη της ζωής του όταν έπιασε στο αγκίστρι του ένα αλλόκοτο ψάρι με τεράστια βολβοειδή μάτια.

Ο 19χρονος Όσκαρ Λούνταλ ένιωσε την έκπληξη της ζωής του όταν έπιασε αυτό το αλλόκοτο ψάρι με τα τεράστια βολβοειδή μάτια. Image: Oscar Lundahl / Facebook

ν

ΕΝΑΣ νεαρός Νορβηγός ψαράς έπιασε ένα απίστευτα παράξενο ψάρι που λες και επέζησε από την εποχή των δεινοσαύρων.

Ο 19χρονος Όσκαρ Λούνταλ ψάρευε στα 800 μέτρα, κοντά στο νησί Αντόγια της βόρειας Νορβηγίας που βρέχεται από τη Νορβηγική Θάλασσα, χρησιμοποιώντας τέσσερα αγκίστρια. στα οποία είχε βάλει ως δόλωμα σκουμπρί.

Οι Νορβηγοί ψαράδες χρησιμοποιούν αυτό το δόλωμα για να αλιεύσουν γλώσσες του Ατλαντικού.

Βρισκόταν οκτώ χιλιόμετρα από την ακτή, όταν ένιωσε ένα τσίμπημα στην άκρη της πετονιάς. Άρχισε να τη μαζεύει, αλλά του πήρε περίπου μισή ώρα μέχρι να φέρει το ψάρι στην επιφάνεια.
ν

Ο νεαρός ψαράς με το παράξενο αλίευμά του. Image: Oscar Lundahl / Facebook
ν

«Ένοιωσα την έκπληξη της ζωής μου. Ήταν ένα περίεργο ψάρι με μεγάλο κεφάλι και τεράστια μάτια, σαν να προερχόταν από την εποχή των δεινοσαύρων».

Ο Όσκαρ δεν είχε πέσει έξω. Το είδος αυτό ψαριού, γνωστό ως ratfish (ψάρι αρουραίος), είναι ηλικίας 300 εκατομμυρίων ετών. Ανήκει στους Χονδριχθύες της οικογένειας των Χειμαιριδών και η επιστημονική ονομασία του είναι Hydrolagus colliei.
ν

ν

Τα ασυνήθιστα μεγάλα μάτια του ψαριού αναπτύχθηκαν για να το βοηθούν να βλέπει στο σκοτάδι του βυθού των ωκεανών.

Αν και τα ψάρια αυτά είναι αβλαβή για τους ανθρώπους και τρέφονται με καρκινοειδή, όπως καβούρια και θαλάσσια σαλιγκάρια, η περίεργη εμφάνισή τους αρκεί για να κάνει κάποιον να τρομάξει ή να νιώσει απωθητικά.

Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τον νεαρό Νορβηγό ψαρά να πάρει το απίστευτο αλίευμα στο σπίτι του, να το καθαρίσει και να το ψήσει.

«Η γεύση του είναι αντίθετη με την εμφάνισή του», είπε ο Λούνταλ που το δοκίμασε. «Το κρέας του μοιάζει με μπακαλιάρο, αλλά είναι πολύ πιο γευστικό».
ν

Mysterious Arctic Shark – River Monsters | River Monsters
ν

ν

 


Translate this post