Η επική μάχη ενός λιονταριού με 20 ύαινες (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα άγριο βίντεο του BBC Earth, με ένα μοναχικό λιοντάρι που αγωνίζεται για τη ζωή του, περικυκλωμένο από 20 και πλέον ύαινες.

«Ένας, αλλά λέων». Το αρχαίο γνωμικό βρήκε την απόλυτη επιβεβαίωσή του στο πρόσωπο του Κόκκινου, ενός νεαρού αρσενικού λιονταριού. Image: Supplied

ν

ΜΙΑ σκηνή που θα μπορούσε να είχε βγει από την ταινία “The Lion King” της Disney, κατέγραψε πρόσφατα η κάμερα του BBC Earth με τον λυσσώδη αγώνα ενός λιονταριού που το περικύκλωσαν πάνω από 20 ύαινες.
Το λιοντάρι, που ονομάζεται Κόκκινο, μπήκε από λάθος ή επίτηδες σε μια περιοχή στην οποία επικρατούν οι ύαινες.
Σύντομα βρέθηκε περικυκλωμένο από τα αποκρουστικά αυτά ζώα που τρέφονται με πτώματα. Οι ύαινες του επιτίθενται με νύχια και με δόντια, και σε μια στιγμή το λιοντάρι φαίνεται να εγκαταλείπει τη μάχη εξασθενημένο.
Όπως τίποτε ακόμη δεν είχε τελειώσει. Με μια ηρωική προσπάθεια, ο Τάτου, ένας φίλος του Κόκκινου, εμφανίζεται στη σκηνή. Μαζί τα δύο λιοντάρια διώχνουν τις ύαινες.
Οι στικτές ύαινες και τα λιοντάρια έχουν παρόμοιες διατροφικές συνήθειες. Και τα δύο ζώα «συχνά κυνηγούν στην ίδια περιοχή, καταδιώκουν τα ίδια θηράματα και τρέφονται από τα ίδια υπολείμματα ζώων», αναφέρει το National Geographic. Και τα δύο είδη είναι γνωστό ότι κλέβουν το ένα τα τρόφιμα του άλλου, αλλά και κυνηγούν το ένα το άλλο.
Ωστόσο το λιοντάρι δεν έχει αποκληθεί άδικα βασιλιάς. Το αρσενικό λιοντάρι είναι διπλάσιο στο μέγεθος από την στικτή ύαινα και τρεις έως τέσσερις φορές βαρύτερο, έτσι με ένα μόνο χτύπημα του πέλματος μπορεί να σκοτώσει μια ενήλικη ύαινα.
Ο αγώνας έλαβε χώρα στους πρόποδες του ηφαιστείου Ngorongoro, στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία.
ν


ν

 


Translate this post