Οι μεταθανάτιες επισκέψεις του Ρότζερ Μουρ στην κόρη του

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παραφυσικό

ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Όπως ισχυρίζεται η Ντέμπορα Μουρ, το φάντασμα του πατέρα της, του ηθοποιού Ρότζερ Μουρ, της αφήνει συχνά μηνύματα από τον άλλο κόσμο.

Ο Ρότζερ Μουρ, ο εμβληματικός ηθοποιός του Τζέιμς Μποντ, πέθανε το 2017 σε ηλικία 89 ετών. Image: Supplied

ν

Ο ΑΓΓΛΟΣ ηθοποιός Ρότζερ Μουρ (γεν. 14 Οκτωβρίου 1927) έγινε διάσημος ενσαρκώνοντας τον μυστικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των ετών 1973 και 1985.

Προηγουμένως, τη δεκαετία του ’60, είχε πρωταγωνιστήσει στην δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος, όπου ενσάρκωνε τον Σάιμον Τέμπλαρ.

Ο Μουρ εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης (1958–1959), Μάβερικ (1961) και κυρίως στη σειρά Οι Αντίζηλοι (1971) μαζί με τον Τόνι Κέρτις.

Ο Μουρ ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF. Από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους. Η αυτοβιογραφία του δημοσιεύθηκε το 2008, ενώ είχε γράψει και άλλα βιβλία με αναμνήσεις από τη σταδιοδρομία του και τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Με την τρίτη σύζυγό του, την Ιταλίδα ηθοποιό Λουίζα Ματτιόλι, απέκτησαν τρία παιδιά, μια κόρη, την Ντέμπορα (γεν. 1963), η οποία έγινε επίσης ηθοποιός, και δύο γιους, τον Τζέφρι και τον Κρίστιαν.

Ο Ρότζερ Μουρ είχε και μια προγονή, την Χριστίνα Κνούντσεν, από τον τέταρτο γάμο του με την Σκανδιναβή πολυεκατομμυριούχο Χριστίνα Θόλστρουπ. Η Κνούντσεν πέθανε το 2016 σε ηλικία 46 ετών, χτυπημένη από την επάρατο νόσο.

Ο Μουρ ήταν «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF, ενώ ανέπτυξε πλούσια φιλανθρωπική δράση. Τιμήθηκε με το παράσημο Knight Commander of the Order of the British Empire και τον τίτλο του Σερ (Ιππότης) για το φιλανθρωπικό έργο του και όπως είπε ο ίδιος «αυτό σήμανε πολύ περισσότερα για μένα από ό,τι αν το είχα πάρει για την ηθοποιία μου… Υπερηφανεύομαι γιατί το πήρα για λογαριασμό της UNICEF». Ήταν επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ.

Για τη συνολική προσφορά του τιμήθηκε από τον ΟΗΕ, τη Γερμανία, την Πολωνία, το Μονακό, τη Γαλλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Τζαμάικα και την Ιταλία, ενώ το 2007 τιμήθηκε με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ για το έργο του στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Το αστέρι του Μουρ ήταν το υπ’ αριθμόν 2.350 αστέρι της Λεωφόρου και, σε έναν συμβολισμό για τις ταινίες του Μποντ, βρίσκεται έξω από τον αριθμό 7007 της Λεωφόρου Χόλυγουντ.

Ο Μουρ έγραψε τέσσερα βιβλία, από τα οποία ένα αφιέρωσε στον παλιό του φίλο Σον Κόνερι και την αυτοβιογραφία του στην κόρη του, Ντέμπορα.

Ο Μουρ πέθανε στις 23 Μαΐου 2017 ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
ν

Ο Ρότζερ Μουρ ποτέ δεν έχασε το χιούμορ και τη γοητεία του, ακόμη κι όταν πάλευε με τον καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με την μεγαλύτερη κόρη του Ντέμπορα Μουρ. Image: Supplied
ν

Πρόσφατα η μεγαλύτερη κόρη του, Ντέμπορα Μουρ, 55 ετών, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο πατέρας της εξακολουθεί να την επισκέπτεται, αν και πεθαμένος, εκφράζοντας την αγάπη και την υποστήριξή του.

«Πολύ συχνά αισθάνομαι την παρουσία του», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όχι σε όνειρα, αλλά στο φως της μέρας. Τον αισθάνομαι ορισμένες φορές να είναι κοντά μου. Μου στέλνει σημάδια που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι είναι αυτός».

Και αφηγήθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό. Σηκώθηκε το πρωί για να πάει στα πολυκαταστήματα Sainsbury, όταν της συνέβη «το πιο περίεργο πράγμα».

«Στο δρόμο με πλησίασε ένας μικρόσωμος Ιάπωνας, από τους εκπαιδευτές του καταστήματος, κρατώντας το κινητό του τηλέφωνο και μου έδειξε τι είχε γράψει: “‘MI5, MI5, James Bond, James Bond, MI5?”. Τον ρώτησα αν ψάχνει να βρει το κτίριο της ΜΙ5 και απάντησε: “Ναι, ναι, τον Τζέιμς Μποντ, τον 007”.

»Απ’ όλους τους ανθρώπους, αυτός ο μικρός Γιαπωνέζος διάλεξε εμένα. Ένιωσα μια παράξενη συγκίνηση, γιατί αυτό ήταν ένα παιχνίδι που έπαιζα με τον πατέρα μου, όταν ήμουν μικρή».
ν

Ρότζερ Μουρ και Σον Κόνερι. Οι δύο θρυλικοί πράκτορες 007 ήταν πολύ καλοί φίλοι. Image: Supplied
ν

Η Ντέμπορα έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το 1971, παιδί ακόμη, παίζοντας σε ένα επεισόδιο των Αντίζηλων.

Έκανε επίσης εμφανίσεις με τον πατέρα της στις ταινίες Bullseye!, Chaplin και Die Another Day.

Μια άλλη φορά, που βρισκόταν στη Γαλλία για τα βαφτίσια των παιδιών του αδελφού της, αισθάνθηκε ότι ο πατέρας της ήταν πάλι κοντά της.

«Περπατούσα κατά μήκος της παραλίας και παρατηρούσα τα νερά που άλλαζαν χρώματα στο φως του ήλιου, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μια ψαρόβαρκα που έγραφε στο πλάι “007”. Η φίλη που με συνόδευε ‒ζει και δουλεύει στη Σουηδία‒ μου είπε: “Το ξέρεις ότι η μόνη φωτογραφία που έχουμε στο γραφείο είναι του πατέρα σου;”»

Η Ντέμπορα μίλησε επίσης για τις τελευταίες μέρες του πατέρα της, που τις πέρασε σε μια κλινική στην Ελβετία.

«Όταν βγήκαν οι εξετάσεις, είπε στους γιατρούς: “Δεν θέλω κακά νέα, απλά πείτε μου τι θα γίνει με τη θεραπεία”. Προσπαθούσε πάντα να είναι όσο πιο θετικός γίνεται, πιθανόν επειδή δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι θα πέθαινε. Η στάση του μέχρι το τέλος ήταν: “Θα πάω καλύτερα. Θα γίνω καλύτερα”».

«Το τελευταίο πράγμα που μου είπε ήταν: “Σ’ αγαπάω κι εγώ”. Όταν το σκέπτομαι πάντα με κάνει να χαμογελώ».
ν

 


Translate this post