Μπούρμπου και Κυρίδου πρώτες στον κόσμο (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην κωπηλασία στην κατηγορία κάτω των 23 ετών αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, με χρόνο που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ πρωταθλήτριες για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23 ετών στην κωπηλασία αναδείχθηκαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου.

Οι δύο Θεσσαλονικιές κωπηλάτριες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της δικώπου άνευ κι έφτασαν πλέον τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο.

Οι δύο πρωταθλήτριες ήταν πρώτες στο παγκόσμιο εφήβων του 2018, πρώτες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 23 του 2018 και πρώτες στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων πέρυσι στο Μπουένος Άιρες έχοντας νικήσει σε όλους  τους αγώνες που έχουν πάρει μέρος ως πλήρωμα.

Πλέον τις περιμένει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 που θα διεξαχθεί στα Γιάννενα  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στην κούρσα τα δύο κορίτσια πήραν από την αρχή κεφάλι και έμειναν πρώτες έως το τέλος των 2.000 μέτρων και τερματίζοντας σε 7.11.67 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Νότια Αφρική με 7.16.24 και στην τρίτη θέση τη Ρωσία με 7.18.35.

Ο χρόνος των δύο κοριτσιών αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών (U23).

ν

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συγχαρητήρια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δύο κωπηλάτριες Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής. Η επιτυχία σας και οι επιδόσεις σας μας κάνουν υπερήφανους και παρέχουν ένα υπέροχο παράδειγμα για τη νέα γενιά».

Τα δύο κορίτσια δέχτηκαν επίσης τα συγχαρητήρια του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επαίνεσε τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, όπως και τους «χάλκινους» Γιάννη Καλανδαρίδη, Θανάση Παλαιοπάνο, που διέπρεψαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας U23 “Αργοναύτες” που διεξήχθη στη Σαρασότα της Φλόριδας.

Συγχαρητήρια στις πρωταθλήτριες της κωπηλασίας έστειλε επίσης η Φώφη Γεννηματά.
ν

MARIA KYRIDOU’S THOUGHTS ON A NEW U23 WORLD BEST TIME
ν

ν

Η Χριστίνα Mπούρμπου και η Μαρία Κυρίδου μιλούν για το χρυσό μετάλλιο που πήραν στην κωπηλασία στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 που διεξήχθησαν στο Μπουένος Άιρες.
ν

MΠΟΥΡΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΔΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ν

ν

 


Translate this post