Η NASA διέγραψε αποδείξεις εξωγήινης παρουσίας στη Σελήνη (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος πήγε στη Σελήνη και κάποιοι όχι. Όπως και να ’χει, υπάρχουν πολλά παράξενα που συνέβησαν στις 20 Ιουλίου 1969.

Προσεδάφιση στο φεγγάρι. Λέγεται ότι η NASA διέγραψε αποδείξεις σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης δραστηριότητας στη Σελήνη. Image: News Media

ν

ΣΤΙΣ 20 Ιουλίου 2019 κλείνουν 50 χρόνια από την –υποτιθέμενη– προσεδάφιση των δύο πρώτων ανθρώπων στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. Λέμε “υποτιθέμενη” γιατί μέχρι σήμερα πολλοί αμφισβητούν ότι οι Αμερικανοί πήγαν ποτέ στη Σελήνη. Μάλιστα λένε ότι η “προσσελήνωση” γυρίστηκε σε κινηματογραφικά στούντιο στη Γη, καθώς στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα υπάρχουν πολλές εστίες φωτός, όπως συμβαίνει π.χ. με τους προβολείς στα στούντιο, και όχι μία εστία φωτός, όπως στην περίπτωση του Ήλιου.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε πολλά ερωτηματικά, όπως γιατί η σημαία που κάρφωσε ο Όλντριν στο έδαφος της Σελήνης κυμάτιζε, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αέρας στη Σελήνη; Έχουν περάσει πενήντα χρόνια από τότε και δεν έχει δοθεί ακόμη κάποια πειστική απάντηση.
ν

Ο πιλότος της αποστολής Απόλλων 11, Έντγουιν “Μπαζ” Όλντριν Τζούνιορ, στέκεται μπροστά στη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών στις 20 Ιουλίου 1969, στην επιφάνεια της Σελήνης, που… κυματίζει στην απαλή σεληνιακή αύρα! Image: NASA / NEWSMAKERS
ν

Ας δούμε όμως τι συνέβη εκείνη την Κυριακή 20 Ιουλίου 1969, σύμφωνα πάντα με το αφήγημα της NASA.

Τη μέρα εκείνη, στις 20:18 ώρα Γης, ο αστροναύτης Νηλ Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης. Ο Μπαζ Όλντριν τον συνόδεψε περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Πέρασαν μαζί περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο έξω από το διαστημικό σκάφος και συνέλεξαν 21,5 κιλά σεληνιακού υλικού. Το φόρτωσαν στη σεληνάκατο Eagle, και έφυγαν από τη Σελήνη για να ενωθούν με το διαστημόπλοιο Columbia που βρισκόταν σε σεληνιακή τροχιά και το οδηγούσε το τρίτο μέλος της αποστολής, ο Μάικλ Κόλινς.

Στη συνέχεια, οι τρεις αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη.
ν

Οι πρωταγωνιστές της αποστολής Απόλλων 11. Από αριστερά, Νηλ Άρμστρονγκ, Μάικλ Κόλινς και Μπαζ Όλντριν. Πηγή: NASA
ν

Υπάρχει κάποια απτή απόδειξη της “ιστορικής” αυτής αποστολής;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει. Υπάρχουν το βίντεο της “προσσελήνωσης” και φωτογραφίες, σαν αυτές που έδωσε πρόσφατα η NASA στη δημοσιότητα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων. Όμως βίντεο και φωτογραφίες μπορεί κάποιος να τραβήξει οπουδήποτε.

Όσο για τα 21,5 κιλά “σεληνιακού υλικού”, λέγεται ότι προέρχονται από τον κρατήρα Barringer που βρίσκεται στην Αριζόνα των ΗΠΑ.
ν

Οι πανοραμικές αυτές φωτογραφίες της αποστολής Απόλλων 11 προέκυψαν από τον συνδυασμό πολλών φωτογραφιών που ελήφθησαν από διαφορετικές γωνίες. Πηγή: NASA
ν

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο κι από την απουσία χειροπιαστών αποδείξεων, είναι η αντίδραση των αστροναυτών: δεν υπάρχει το δέος, η έκπληξη, η απορία, ο θαυμασμός, ο φόβος για το άγνωστο, αισθήματα που φυσιολογικά θα έπρεπε να διακατέχουν κάποιον που βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Γης και μεταβαίνει σε ένα άλλο ουράνιο σώμα.

Οι Αμερικανοί αστροναύτες συμπεριφέρονται στη Σελήνη με τέτοια βεβαιότητα και σιγουριά –αισθήματα που αργότερα τα διαδέχτηκε η βαρεμάρα– σαν να έβγαιναν βόλτα στο μπαρ της γειτονιάς τους. Γελούν, παίζουν, ανταλλάσσουν μεταξύ τους αστεία, κάνουν κωλοτούμπες στο έδαφος, οργώνουν με τα αυτοκινητάκια τους το σεληνιακό τοπίο, φτάνουν στο σημείο να παίξουν ακόμη και γκολφ!

Κανένα μυστήριο, καμία απορία, καμία διάθεση για έρευνα, καμία αγωνία για το αν θα πάνε όλα καλά, παρά μονάχα φέρσιμο σαν να βρίσκονται σε παιδική χαρά.

Όσο για τα λόγια τους, όμοια με τηλεπωλητών ή πολιτικών αρχηγών. Καμία συγκίνηση στη φωνή, κανένα συναίσθημα, κανένα τρέμουλο. Πιο ξύλινοι και ανέκφραστοι κι από τους παρουσιαστές ειδήσεων της τηλεόρασης. Απουσία κάθε ανθρώπινου ρίγους.

Πώς, λοιπόν, να πιστέψει κανείς ότι πήγαν πράγματι στη Σελήνη;
ν

NASA ALMOST DIDN’T FILM THE FIRST MOON LANDING
ν


ν

Απουσία επίσης κάποιου σκοπού. Γιατί πήγαν στη Σελήνη; Το εγχείρημα κόστισε την εποχή εκείνη 35 δισεκατομμύρια δολάρια (συνολικά το 4% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού), ένα πανάκριβο εγχείρημα χωρίς να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος σκοπός.

Ούτε προσθέσαμε κάτι στις γνώσεις μας. Ό,τι μάθαμε για τη Σελήνη το γνωρίζαμε ήδη από τις παρατηρήσεις του δορυφόρου μας από τη Γη.

Με αυτά δεν θέλουμε να πούμε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες δεν πήγαν στη Σελήνη. Πήγαν, με την έννοια ότι έμειναν σε σεληνιακή τροχιά. Τώρα, αν πάτησαν ποτέ στο έδαφος της Σελήνης με την αποστολή Απόλλων 11 ή στη διάρκεια κάποιας από τις επόμενες αποστολές, ε αυτό είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.
ν

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Διαφορετικά θέτει το ζήτημα ο Ρόμπερτ Ντην, που έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και στο Ανώτατο Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων (SHAPE) του NATO στο Mons.

Ο κ. Ντην κατήγγειλε πρόσφατα ότι η NASA διέγραψε 40 ταινίες με συνομιλίες των αστροναυτών της αποστολής Απόλλων 11 με τους τεχνικούς στο Κανάβεραλ, επειδή αναφέρονταν σε μυστηριώδη συμβάντα που πιστοποιούσαν την ύπαρξη εξωγήινων.

Κάτι παρόμοιο έχει καταγγείλει και ο γνωστός ερευνητής δρ. Στίβεν Μ. Γκριρ, ιδρυτής του προγράμματος “The Disclosure Project” και του “Κέντρου Μελέτης Εξωγήινης Νοημοσύνης” (CSETI).

Ο δρ. Γκριρ συνομίλησε με τους Νηλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν, οι οποίοι του είπαν ότι το ταξίδι τους στη Σελήνη συνοδευόταν από ορισμένα περίεργα φαινόμενα.

Ωστόσο, ο Μπαζ Όλντριν, μιλώντας το 2014 στην εκπομπή Q&A του καναλιού ABC, θα δώσει μια τελείως διαφορετική ερμηνεία:
ν

Ο Μπαζ Όλντριν περπατάει στη Σελήνη σε φωτογραφία που τράβηξε ο αρχηγός της αποστολής Νηλ Άρμστρονγκ. Πηγή: NASA
ν

«Κατά τη διάρκεια της αποστολής Απόλλων 11, στη διαδρομή προς τη Σελήνη, παρατηρήσαμε ένα φως από το παράθυρο που φαινόταν να κινείται μαζί μας.

»Όμως υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το τι θα μπορούσε να είναι, πέρα από ένα άλλο διαστημόπλοιο από μια άλλη χώρα ή έναν άλλο κόσμο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι ο πύραυλος από τον οποίο είχαμε χωριστεί ή τα 4 πάνελ που απομακρύνθηκαν όταν η σεληνάκατος αποδεσμεύτηκε από το διαστημόπλοιο και τα δύο μέρη ήρθαν μύτη με μύτη.

»Έτσι, σε κοντινή απόσταση, υπήρχαν τέσσερα πάνελ. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτό που είδαμε ήταν ο Ήλιος που αντανακλούσε σε ένα από αυτά».

Τα λόγια αυτά έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι μετά την προσσελήνωση, διακόπηκε για δύο λεπτά της ώρας η επικοινωνία με τη Γη. Αυτό έγινε με υπαιτιότητα της NASA.

Όταν η επικοινωνία αποκαθίσταται, ακούγεται το κέντρο ελέγχου στο Χιούστον να ρωτά τον Νηλ Άρμστρονγκ αν όλα είναι καλά. Και ο αστροναύτης απαντά:

«Είναι ένα μικρό λευκό αντικείμενο…»

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά περίεργα φαινόμενα.
ν

HISTORY – WHAT HAVE ASTRONAUTS SEEN ON THE MOON
ν

ν

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΑ ΓΚΡΙΡ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αποκαλύψεις του δρα Στίβεν Μ. Γκριρ, συγγραφέα και ιδρυτή του Κέντρου Έρευνας Εξωγήινης Νοημοσύνης. Ο δρ. Γκριρ ισχυρίζεται ότι οι αστροναύτες που πήγαν στη Σελήνη παρακολουθούνταν από εξωγήινους.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα: «Οι στενοί φίλοι και τα στενά μέλη της οικογένειας τόσο του Νηλ Άρμστρονγκ όσο και του Μπαζ Όλντριν μου είπαν ξεχωριστά ότι πράγματι υπήρχαν πολυάριθμα, μεγάλα UFO γύρω από τον κρατήρα όπου προσγειώθηκε η σεληνιακή άκατος και ότι αυτά τα είδαν τόσο ο Άρμστρονγκ όσο και ο Όλντριν.

»Έχω μιλήσει για το θέμα αυτό σε αξιωματικούς του στρατού και τους έχω δείξει το σχετικό υλικό, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ».

Πιο πάνω είδαμε την εξήγηση που έδωσε ο Μπαζ Όλντριν για τα «φώτα», λέγοντας ότι τα είδαν αυτός και ο Άρμστρονγκ αλλά δεν πίστευαν ότι ήταν εξωγήινης προέλευσης.
ν

WHAT APOLLO 11 ASTRONAUTS SAW DURING MOON LANDING IS WRITTEN ON THEIR FACES
ν

ν

 


Translate this post