Δύτης μάχεται με χταπόδι για να σώσει τη ζωή του (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Περιβάλλον

ΦΥΣΗ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τρομακτικό βίντεο με έναν δύτη τη στιγμή που παλεύει να ξεφύγει από ένα χταπόδι στην Ιαπωνική Θάλασσα, για να σώσει τη ζωή του.

Ένα μεγάλο χταπόδι επιτέθηκε σε δύτη στην Ιαπωνική Θάλασσα. Πηγή: YouTube

ν

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ψαροντουφεκάς και έχετε βάλει στόχο να καταδυθείτε στο βυθό για να εξολοθρεύσετε όσα χταπόδια βρείτε, σκεφτείτε το δεύτερη φορά, αφού πρώτα δείτε το τρομακτικό βίντεο με έναν δύτη να παλεύει να γλυτώσει τη ζωή του.

Τα χταπόδια είναι περίεργα πλάσματα, διαθέτουν οξύτατη όραση, ράμφος, οκτώ χέρια και, το κυριότερο, νοημοσύνη. Και δεν διστάζουν να επιτεθούν σε όποιον τα ενοχλήσει.

Αυτό έπαθε ένας δύτης από το Mayak Gamov της Ρωσίας, μια πόλη νότια του Βλαδιβοστόκ, που βρέχεται από την Ιαπωνική Θάλασσα (γνωστή και ως Ανατολική Θάλασσα), όταν ένα γιγάντιο μαλάκιο αυτού του είδους του επιτέθηκε και τον άρπαξε με τα πλοκάμια του, θέλοντας να τον κρατήσει στον βυθό.

Για λίγο τα κατάφερε, παρασύροντας τον Ρώσο δύτη στον βυθό του ωκεανού, ενώ ταυτόχρονα τον χτυπούσε με το ράμφος, που έχει κρυμμένο στο στόμα το, για να τον τραυματίσει, ή να του εκχύσει δηλητήριο ώστε να τον παραλύσει.

Ο δύτης τα χρειάστηκε, κατάφερε, όμως, παλεύοντας να απελευθερωθεί από τον θανάσιμο εναγκαλισμό και με την βοήθεια των φίλων του να ανέβει στην επιφάνεια.
ν

Το χταπόδι έχει αρπάξει τον δύτη από τα εξαρτήματα της στολής του και προσπαθεί να τον παρασύρει στον βυθό. Πηγή: YouTube
ν

Το χταπόδι, που είναι ένα από τα πιο έξυπνα ασπόνδυλα, καταδύθηκε και άλλαξε το χρώμα του ώστε να μην ξεχωρίζει από το δάπεδο του βυθού της θάλασσας.

Τα μεγάλα χταπόδια μπορούν να φτάσουν τα 70 κιλά και συνήθως είναι ντροπαλά με τον άνθρωπο, εκτός κι αν απειληθούν.

Στην περίπτωση αυτή δεν διστάζουν να τα βάλουν όχι με έναν αλλά με πολλούς ανθρώπους μαζί, όπως συνέβη το 2014 σε μια ομάδα δυτών στις ακτές της Καλιφόρνιας.

Οι τεχνικές προστασίας που χρησιμοποιούν περιλαμβάνουν την εκτόξευση μελάνης, τη χρήση καμουφλάζ και απειλητικές αντιδράσεις, καθώς και τη δυνατότητα ταχείας διαφυγής και κάλυψης. Όλα τα χταπόδια είναι δηλητηριώδη, αλλά μόνο τα χταπόδια με μπλε δακτυλίους είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

Μετά απ’ όλα αυτά, και αν διατηρείτε ακόμη τον πόθο του υποβρύχιου διώκτη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στα ρηχά και να προσπαθήσετε να πιάσετε μικρά χταποδάκια στα μέτρα σας.
ν

Watch terrified scuba diver fight off giant octopus (Video) Any Articles News
ν


ν

 


Translate this post