Το «Άγιο Πνεύμα» έσωσε οδηγό από πρόστιμο

Κατηγορία NEWS, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος υπό μορφή περιστεράς έσωσε έναν Γερμανό οδηγό από το πρόστιμο για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας!

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Πηγή: Facebook

ν

«ΚΑΙ ΙΔΟΥ ανεώχθησαν αυτώ οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνων ωσεί περιστεράν και ερχόμενον επ’ αυτόν» (Ματθαίος, 3:16).

Η θεία παρέμβαση μπορεί να έσωσε έναν παραβάτη του ορίου ταχύτητας από ένα υψηλό πρόστιμο, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία.

Μπορεί πάλι να ήταν η Μεγάλη Μητέρα, η Μητέρα Φύση, που τον έσωσε από το να χαρακτηριστεί παραβάτης του νόμου.

Ο λόγος για έναν οδηγό, ο οποίος οδηγούσε στην πόλη Viersen, κοντά στο Ντίσελντορφ, στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία. Ο οδηγός έτρεχε με ταχύτητα 54 χλμ./ώρα σε δρόμο που επιτρέπονται μόνο 30 χλμ./ώρα.

Εκεί όμως παραμόνευε η κάμερα της Τροχαίας, η οποία κατέγραψε ένα εξόχως ασυνήθιστο και παράδοξο φαινόμενο: ένα λευκό περιστέρι εμφανίστηκε από το πουθενά μπροστά στο παρμπρίζ του οδηγού, εμποδίζοντας την ορατότητα, με αποτέλεσμα εκείνος να αναγκαστεί να μειώσει ταχύτητα!

Η αστυνομία της Viersen ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο Facebook, , η οποία δείχνει ένα περιστέρι που καλύπτει το πρόσωπο του οδηγού ενός Renault Twingo που είχε παραβιάσει το όριο ταχύτητας.
νν

Όπως διαβάζουμε στο συνοδευτικό σχόλιο, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μπορεί πράγματι να ήταν το Άγιο Πνεύμα της χριστιανικής πίστης που εμφανίζεται κατά καιρούς με τη μορφή περιστεριού (σύμβολο του αιθερικού κόσμου) για να υποδηλώσει κάτι.

Έτσι, εκλαμβάνοντας το σημείο αυτό ως οιωνό, άφησαν ελεύθερο τον οδηγό, χωρίς να του βάλουν πρόστιμο, κάνοντάς του μόνο σύσταση.

«Καταλάβαμε τη σημασία του σημείου και αφήσαμε αυτή τη φορά τον παραβάτη ελεύθερο», αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο της αστυνομίας.
ν

Μια εξαιρετικά καλή φωτογραφία του παράξενου συμβάντος. Πηγή: Viersen Distrcit Police
ν

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο οδηγός θα πάρει φώτιση από ψηλά και δεν θα υπερβεί άλλη φορά το όριο ταχύτητας, παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο 105 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, κανονικά θα έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο και στο περιστέρι, γιατί κι αυτό είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας. Όπως έδειξε το ραντάρ καταγραφής ταχύτητας, το περιστέρι έτρεχε με 45 χλμ./ώρα σε δρόμο που έχει όριο 30 χλμ./ώρα.

Όπως σχολίασε ένας αστυνομικός: «Τον τελευταίο καιρό έχουμε πρόβλημα με τις υψηλές ταχύτητες των περιστεριών. Πετούν πολύ γρήγορα, παραβιάζοντας κάθε όριο ταχύτητας. Δείχνουμε όμως κατανόηση, γιατί μπορεί να βιάζονται να φτάσουν εγκαίρως στην γιορτή της Πεντηκοστής!»

Η γιορτή της Πεντηκοστής είναι την Κυριακή 9 Ιουνίου, κατά την οποία έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε –λίγο πολύ– ανάγκη κάποιας επιφοίτησης.
ν

 


Translate this post