Ευρωεκλογές: Εφιάλτης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Posted by Youmagazine Staff

 

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στις Ευρωεκλογές του Μαΐου αναμένεται να κυριαρχήσουν τα κόμματα που είναι εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα κρίνουν τη μοίρα των λαών της Ευρώπης. Πηγή: News Media

ν

ΕΝΩ απέχουμε λίγες μόνο εβδομάδες από τις Ευρωεκλογές, που θα γίνουν στις 26 Μαΐου, οι ειδικοί λένε ότι θα κυριαρχήσουν τα αντι-ευρωπαϊκά κόμματα, πράγμα που θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της επιστροφής της εξουσίας από τις Βρυξέλλες στις πρωτεύουσες των κρατών μελών.
Ενώ το αρχικό όραμα του σχεδίου οικοδόμησης της ΕΕ στηριζόταν στις αρχές της δημοκρατίας, της ισοτιμίας και της συναδέλφωσης των λαών της γηραιάς ηπείρου, το όνειρο αποδείχτηκε απατηλό. Αυτοί που είχαν το όραμα της ΕΕ έκαναν δύο παιδαριώδη λάθη: πρώτον, έβαλαν στη θέση του οδηγού τη Γερμανία∙ δεύτερον, στήριξαν ολόκληρο το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης πάνω στην απληστία, δηλαδή σε καθαρά οικονομικές βάσεις, χωρίς υψηλότερες αρχές και αξίες.
Όμως, ο γερμανικός λαός δεν ήταν ποτέ μια ολοκληρωμένη φυλή. Οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν από διοίκηση. Το μόνο που ξέρουν είναι να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους άλλους λαούς, να καταστρέφουν και να δικτατορεύουν. Αγνοούν πώς διευθύνεται ένα έθνος, πόσο μάλλον μια ομάδα εθνών. Δεν είναι ηγέτες. Αυτό που γνωρίζουν καλά –λόγω φύσεως– είναι να κυριαρχούν εξωτερικά, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο πολλών πραγμάτων. Βαθύτερα όμως είναι αβέβαιοι και ασταθείς και ταυτόχρονα ανίκανοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Αυτή την πολλαπλή ανικανότητά τους, για να μην την αντιληφθούν οι άλλοι και τη χρησιμοποιήσουν εναντίον τους, την καλύπτουν πίσω από τη μάσκα στυγνής και απάνθρωπης πολιτικής που ακολουθούν. Με αποτέλεσμα, για να δείχνουν οι ίδιοι δυνατοί, να οδηγούν τους άλλους λαούς στη φτώχεια και στον μαρασμό.

ν

ν

Η ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Το δεύτερο λάθος των σχεδιαστών της Ενωμένης Ευρώπης είναι χειρότερο από το πρώτο: έθεσαν ως υπέρτατη αρχή την οικονομία και το κυνήγι του κέρδους, με την αιτιολογία ότι με αυτό τον τρόπο δεν θα γίνει ξανά πόλεμος στην Ευρώπη. Πίστεψαν πως πολώνοντας την προσοχή όλων στο χρήμα, γρήγορα θα εξαφανίζονταν οι εθνισμοί και οι εθνικισμοί.
Όμως –χωρίς να το θέλουν– ενθάρρυναν την απληστία των λίγων και αλυσόδεσαν με σκληρή ανέχεια και λιτότητα τους πολλούς.
Αλλά όπως ένας πένητας, έτσι κι ένας ολόκληρος λαός όταν είναι φτωχός μένει αδρανής και παθητικοποιημένος, καθώς δεν μπορεί πια τίποτα να θέλει και τίποτα να κάνει.
Και όπως έχει δείξει η ιστορία, οι κοινωνίες που στηρίζονται μόνο στα υλικά αγαθά, χωρίς ηθικές αρχές και πνευματικές αξίες, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα ζώα, γι’ αυτό και αργά ή γρήγορα οδηγούνται στον αφανισμό.
Σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτών των δύο ολέθριων λαθών, παρ’ όλο που πολλοί εξακολουθούν να υπερασπίζονται το «όραμα» της Ενωμένης Ευρώπης. Όλοι θέλουμε μια ενωμένη Ευρώπη, κανείς όμως δεν θέλει μια γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.
Στις Βρυξέλλες έχει εγκατασταθεί μια νομενκλατούρα, μια προνομιούχα κοινωνική τάξη, αποτελούμενη από τυχοδιώκτες της πολιτικής, όπως ο φαιδρός Γιούνκερ ή ο επαρχιώτης γκεσταπίτης Τουσκ. Φερέφωνο του Βερολίνου, αυτή η νέα αριστοκρατία, αυτό το νέο ιερατείο των κηφήνων που ποτέ δεν άσκησαν κάποιο επάγγελμα απολαμβάνει προνομιακά όλα τα αγαθά και τις ευκαιρίες της ζωής σε βάρος των λαών.
Αυτό το νέο ιερατείο των Βρυξελλών αποτελεί επίσης το ύστατο «χρυσό» καταφύγιο και αποκούμπι των πολιτικών που απέτυχαν στις χώρες τους ή δεν τους θέλουν πια οι λαοί τους.
ν

Τα φαιδρά πρόσωπα της ευρωπαϊκής νομενκλατούρας: Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Πηγή: News Media
ν

Η γενική δυσαρέσκεια για τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη, οι απειλές για την ασφάλεια που προκαλούν οι ισλαμιστές μαχητές και η αντίδραση κατά της παράνομης μετανάστευσης και των ανοικτών συνόρων της ΕΕ έχουν ενισχύσει τα ευρωσκεπτικιστικά και εθνικιστικά κόμματα σε πολλά κράτη μέλη.
ν

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι που άνοιξαν τρύπα στο συρματόπλεγμα της γερμανικής Ευρώπης και ετοιμάζονται να δραπετεύσουν μαζικά. Για το λόγο αυτό η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα θα κυριαρχήσουν μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, στις οποίες θα εκλεγούν 705 μέλη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή 751 εάν η Βρετανία εξασφαλίσει παράταση του Brexit έως τα τέλη Οκτωβρίου.
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι Βρετανοί ψηφοφόροι στις εκλογές για το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπεται να ενισχύσουν τις ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις.
Το Brexit, το κόμμα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, φαίνεται ότι είναι το φαβορί για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στη Βρετανία στις 23 Μαΐου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 18 Απριλίου.
Το κόμμα του Φάρατζ συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου, ξεπερνώντας τους Εργατικούς (22%) και τους Συντηρητικούς (15%), όπως δείχνει η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov που διενεργήθηκε στις 15-16 Απριλίου σε δείγμα 1.855 Βρετανών.
Πριν από μια εβδομάδα το Brexit βρισκόταν στην τρίτη θέση, με ποσοστό 15%. Όμως εκείνη η δημοσκόπηση είχε γίνει πριν ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, όπως εξήγησε το YouGov στην ανακοίνωσή του. Από την Παρασκευή 12 Απριλίου το ποσοστό του σχεδόν διπλασιάστηκε.
Στο διδακτικό βίντεο του 2016 που ακολουθεί, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιτίθεται στον Νάιτζελ Φάρατζ λέγοντάς του ότι αφού οι Βρετανοί θέλουν να φύγουν από την ΕΕ, τι θέλει αυτός (ο Φάρατζ) και έρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο;
Η απάντησή του Φάρατζ είναι καταπέλτης. Η ΕΕ ζει μέσα σε μια άρνηση. Αρνείται ότι το νόμισμά της, το ευρώ, έχει αποτύχει∙ αρνείται ότι έχει επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους λαούς της Μεσογείου∙ αρνείται ότι έχει καταδικάσει χώρες όπως η Ελλάδα στη φτώχεια∙ κυρίως όμως αποκρύπτει την αλήθεια από τους λαούς που την αποτελούν.
Η Ευρώπη απέτυχε. Γι’ αυτό και τα κράτη θέλουν να πάρουν πίσω τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, τα σύνορά τους, την ανεξαρτησία τους, την ελευθερία τους, τη διακυβέρνησή τους· θέλουν να πάρουν πίσω τη διαχείριση των υδάτων τους και να αποφασίζουν τα ίδια τι θα κάνουν στο εμπόριο, τη βιομηχανία, την αλιεία, τη γεωργία.
Ανάμεσα σε αντεγκλήσεις, ο Φάρατζ κατηγόρησε την ΕΕ ότι έχει καταστήσει τα κράτη ομήρους του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών. Το 2005 η Γερμανία προσπάθησε να επιβάλει στα κράτη μέλη το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, που όμως απορρίφθηκε από τη Γαλλία και την Ολλανδία∙ γι’ αυτό και έφερε από την πίσω πόρτα το 2007 τη Συνθήκη της Λισαβόνας που κατέστησε τα κράτη μέλη δέσμια των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

ν

ν

Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα ευρωπαϊκές σφυγμομετρήσεις, όλα τα αντιευρωπαϊκά κόμματα θα βγουν κερδισμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διπλασιάσουν τα ποσοστά τους.
Για παράδειγμα, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), μια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που τώρα είναι η μικρότερη ομάδα στην Ευρωβουλή με 37 έδρες, αναμένεται στις εκλογές να καταλάβει 61 έδρες.
Το ίδιο και η αντι-μεταναστευτική ένωση του Ματέο Σαλβίνι που προβλέπεται να υπερδιπλασιάσει την εκπροσώπησή της στην κοινοβουλευτική συνέλευση με 27 έδρες. Παρόμοια και τα άλλα αντιευρωπαϊκά κόμματα.
Πρόκειται για έναν άλλον εφιάλτη για την ΕΕ μετά το Brexit. Η αποχώρηση της Βρετανίας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την Ευρώπη, κυρίως για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Πολλοί φοβούνται ότι οι νέοι συσχετισμοί θα προκαλέσουν ρωγμές στο οικοδόμημα της ΕΕ.
Ο κίνδυνος είναι μια παρατεταμένη παράλυση, που με την πάροδο του χρόνου θα διαβρώσει ή και θα ματαιώσει την ιδέα της ΕΕ ως αποτελεσματικού παράγοντα.
Συμπερασματικά, στις εκλογές του Μαΐου θα αναμετρηθούν δύο ανταγωνιστικές δυνάμεις – ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων: από τη μια πλευρά, εκείνοι που έχουν υποταχθεί στους Γερμανούς και έχουν δεχτεί να ρυθμίζουν οι Γερμανοί τη ζωή τους αρκεί να τους παρέχουν τα ελάχιστα για να ζουν, και εκείνοι που θέλουν να ανακτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους ως άτομα. Ποιοι θα επικρατήσουν θα το μάθουμε σε λίγες εβδομάδες.

ν

ν

 


Translate this post