Αεροπλάνο «φάντασμα» στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης

Κατηγορία Ταξίδια

ΤΑΞΙΔΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ένα επιβατικό αεροπλάνο McDonnell Douglas MD-87 που έχει εγκαταλειφθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Μπαράχας” της Μαδρίτης, αναζητά ιδιοκτήτη.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου αναζητούν τον ιδιοκτήτη ενός αεροσκάφους που έχει εγκαταλειφθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο “Μπαράχας” της Μαδρίτης. Πηγή: News Media

ν

ΕΧΟΥΜΕ ακούσει για εγκαταλελειμμένα σπίτια, αυτοκίνητα και ζωάκια, αλλά είναι η πρώτη φορά που ακούμε για εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο.
Κι όμως, ένα McDonnell Douglas MD-87 χωρητικότητας 139 θέσεων, έχει αφεθεί από τους ιδιοκτήτες του να σαπίζει στο Διεθνές Αεροδρόμιο  “Μπαράχας” της Μαδρίτης, χωρίς να έχει κάποια βλάβη. Το περίεργο είναι ότι κανείς δεν ξέρει σε ποιον ανήκει, καθώς οι ιδιοκτήτες του έχουν εξαφανιστεί.
Το αεροπλάνο βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εδώ και κάποια χρόνια, σε έναν βοηθητικό διάδρομο.
Μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες στην επίσημη εφημερίδα της ισπανικής κυβέρνησης αναζητά τον ιδιοκτήτη του MD-87 McDonnell Douglas, ενός αεροσκάφους που, σύμφωνα με μια ισπανική εφημερίδα, έχει συνδεθεί με πολλές επιχειρήσεις που απέτυχαν.
Το εγκαταλελειμμένο MD-87, το οποίο είναι καταχωρημένο ως EC-KRV και κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ανήκε κάποτε στην ισπανική αεροπορική εταιρεία charter Pronair και πραγματοποιούσε τακτικά ταξίδια στην Κίνα, μέχρι να κλείσει η εταιρεία το 2008, σύμφωνα με την El Pais. Λίγα χρόνια αργότερα μεταβιβάστηκε στη Saicus Air – μια εταιρεία που διακινούσε φορτία, η οποία χρεοκόπησε το 2010.
Έκτοτε το αεροπλάνο εγκαταλείφθηκε, αφού πρώτα οι κινητήρες και άλλα ανοίγματα του αεροσκάφους σφραγίστηκαν.
Σύμφωνα με ισπανικό νόμο για την αεροναυτιλία, οι αρχές του αεροδρομίου πρέπει να προβούν σε τρεις ανακοινώσεις για το εγκαταλελειμμένο αεροπλάνο σε τρεις διαδοχικούς μήνες. Εάν δεν εμφανιστεί κανείς εντός ενός έτους από την τελευταία δημόσια ανακοίνωση, το αεροπλάνο πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό.
ν

 


Translate this post