Πληγώθηκε, αλλά επιβίωσε η Τερέζα Μέι και το Brexit (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ν

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια.
Η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.
Νωρίτερα η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει στους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εκλογές
Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.
Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος της ηγέτιδας των Συντηρητικών.
Παρόλα αυτά 117 βουλευτές ψήφισαν εναντίον της Βρετανίδας πρωθυπουργού, κάτι που σημαίνει ότι η Μέι έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ενός τρίτου των δικών της βουλευτών.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τοποθετήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος με δήλωσή της έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ όπου μετέβη λίγα λεπτά αφότου ψήφισε στη διαδικασία που διεξήχθη στο βρετανικό κοινοβούλιο.
«Η ψηφοφορία τελείωσε και τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να πετύχουμε το Brexit για τον βρετανικό λαό και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Ένα Brexit που θα ανταποκρίνεται στην ψήφο του λαού. Που θα ενώσει τη χώρα και δεν θα τη διχάσει. Αυτό πρέπει να ξεκινήσει εδώ στο Γουεστμίνστερ», είπε η Μέι.
Οι Βρετανοί παραμένουν αποφασισμένοι να διακόψουν κάθε σχέση από την υπόλοιπη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, όπως είχαν κάνει και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που σήκωσαν αρχικά μόνοι τους το βάρος του αγώνα κατά των Ναζί που ήθελαν να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα.
Σήμερα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, αυτή τη φορά στο επίπεδο της οικονομίας. Και αυτό είναι χειρότερο για τους υποδουλωμένους λαούς, γιατί το 1940 υπήρχαν και άλλα κράτη που αντιτάχθηκαν στους Γερμανούς (Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ελλάδα) και μπορούσες να πάρεις ένα όπλο και να αγωνιστείς.
Σήμερα, όλα τα ευρωπαϊκά κράτη –πλην Μεγάλης Βρετανίας– έχουν υποκύψει στους Γερμανούς και έχουν αφήσει τους Ευρωναζί να αποφασίζουν, που σημαίνει ότι οι λαοί τους έχουν παρακμάσει τόσο που έχουν γίνει ουσιαστικά δούλοι. Και αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον κινδυνεύουν με οριστικό αφανισμό.

ν

ν

 


Translate this post