2018: Η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία (vid)

Κατηγορία NEWS, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το 2018 αναμένεται να καταγραφεί ως η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία της Μετεωρολογίας, αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σεπτέμβριος του 2018 κατατάσσεται ως ο πέμπτος πιο θερμός Σεπτέμβριος από το 1895, με τις μηνιαίες θερμοκρασιακές ανωμαλίες να εμφανίζονται σε αυτόν τον χάρτη. Πηγή: NASA

ν

ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 αναμένεται να καταστεί επίσημα το τέταρτο πιο θερμό έτος στην ιστορία της Μετεωρολογίας, εν μέσω των συνεχών αυξανόμενων ενδείξεων της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, δήλωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στη Γενεύη.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρατηρήθηκαν οι τέσσερις υψηλότερες ετήσιες μέσες θερμοκρασίες από τότε που άρχισαν οι μετρήσεις στα μέσα του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.
Τα πιο ζεστά 20 χρόνια ήταν τα τελευταία 22 χρόνια.
Σύμφωνα με τον Gavin Schmidt, διευθυντή του Goddard Institute for Space Studies της NASA στη Νέα Υόρκη, το 2018 είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά με μέση θερμοκρασία κατά 1º Κελσίου πιο υψηλή σε σχέση με το μέσο όρο του 19ου αιώνα.
Ο WMO τοποθετεί την πιθανότητα εμφάνισης του φαινομένου El Nino μέσα στους επόμενους τρεις μήνες στο 75 με 80 τοις εκατό.
Αυτό το καιρικό φαινόμενο που συμβαίνει κάθε λίγα χρόνια συνεπάγεται διακυμάνσεις στις θερμοκρασίες των ωκεάνιων επιφανειών στον Ειρηνικό, με επιδράσεις στις υπόλοιπες του πλανήτη.
Το φαινόμενο του Ελ Νίνιο φέρνει ξηρασίες στις τροπικές περιοχές και μειώνει την ικανότητα των δασών να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα.
Σαν αποτέλεσμα έχουμε πυρκαγιές όπως αυτές στην Καλιφόρνια με 88 νεκρούς, 196 αγνοούμενους και την καταστροφή 18.793 κτισμάτων.
Η αποκαλούμενη «Camp Fire», η οποία εκδηλώθηκε στις 8 Νοεμβρίου, έκαψε ολοσχερώς σχεδόν 14.000 κατοικίες, σχεδόν 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης (δηλαδή όσο μια περιοχή πενταπλάσια του Σαν Φρανσίσκο), εντός και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς, μια κοινότητα 27.000 κατοίκων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας. 

ν

ν

 


Translate this post