Εκλογές Έσσης: Βούλιαξε για μια ακόμη φορά η Μέρκελ

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Μέρκελ έφερε στην Έσση το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1966, χάνοντας 10 μονάδες, ενώ υπήρξε άνοδος των Πρασίνων και του AfD.

ν

ΓΙΑ «δραματικές απώλειες» των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, ενώ οι Πράσινοι αναδεικνύονται με μικρή διαφορά από το SPD τρίτη δύναμη, κάνει λόγο το Spiegel ύστερα από τη δημοσιοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο κρατίδιο της Έσσης.
Αυξημένα ποσοστά παρουσιάζει και το ακροδεξιό AfD. Το FDP και η Αριστερά μπαίνουν στην τοπική Βουλή κι έτσι, για πρώτη φορά, η Έσση θα έχει εξακομματική Βουλή.
Το CDU του Φόλκερ Μπούφιερ παραμένει πρώτη δύναμη, αλλά με το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1966. Το SPD καταγράφει επίσης ιστορικά χαμηλό ποσοστό, ενώ μεγάλοι νικητές των εκλογών αναδεικνύονται οι Πράσινοι και το AfD.
Όπως πριν δύο εβδομάδες στη Βαυαρία, έτσι και στην Έσση οι πολίτες τιμώρησαν τα κόμματα του Μεγάλου Συνασπισμού, γράφει το Spiegel.
ν


Ανοιχτό παραμένει τι θα γίνει με τον κυβερνητικό συνασπισμό των Χριστιανοδημοκρατών και των Πρασίνων, που κυβερνά στο κρατίδιο της Έσσης από το 2013, ενώ παράλληλα οι εκλογές θεωρούνται κρίσιμη δοκιμασία και για το μέλλον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού στο Βερολίνο.
ν

 


Translate this post