Το σκοτεινό παρελθόν του βομβιστή Σέζαρ Σάγιοκ (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος για τα τρομο-δέματα, έχει ταραγμένο και σκοτεινό παρελθόν, καθώς και πλούσιο ποινικό μητρώο.

Ο Σέζαρ Σάγιοκ, 56 ετών, συνελήφθη ως ύποπτος για τα τρομο-δέματα που αναστάτωσαν τη Νέα Υόρκη. Πηγή: News Media

ν

Ο ΣΕΖΑΡ Σάγιοκ, ο 56χρονος που συνελήφθη την Παρασκευή με την κατηγορία ότι ταχυδρόμησε τουλάχιστον 14 αυτοσχέδιες βόμβες σε εξέχοντες πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος και άλλους επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχει πλούσιο ποινικό μητρώο.
Ο Σέζαρ Σάγιοκ, πρώην στρίπερ και επαγγελματίας παλαιστής του κατς, συνελήφθη από ομοσπονδιακούς πράκτορες έξω από ένα κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο Πλαντέισον της Φλόριδας, κοντά το Μαϊάμι, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια του σπιτιού του στην πόλη Αβεντούρα της Φλόριδας.
Οι αρχές κατέσχεσαν επίσης ένα λευκό βαν που ανήκει στον Σάγιοκ και του οποίου τα παράθυρα είναι καλυμμένα με αυτοκόλλητα υπέρ του Τραμπ, το σύνθημα «CNN SUCKS» (το CNN είναι αηδιαστικό) και εικόνες ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος με κόκκινους στόχους σκοποβολής πάνω στα πρόσωπά τους.
ν

Το λευκό φορτηγάκι στο Πλαντέισον της Φλόριδας, με τα αυτοκόλλητα στα παράθυρα, που υμνούν τον Τραμπ και λοιδορούν τους αντιπάλους του, καλύφθηκε με ένα μουσαμά από το FBI και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία. (Εικόνα από την τηλεόραση WPLG)
ν

Άνδρες του FBI καλύπτουν το λευκό φορτηγάκι με μουσαμά. (Εικόνα από την τηλεόραση WPLG)
ν

Ο Σάγιοκ καταχωρήθηκε το 2016 στους εκλογικούς καταλόγους ως Ρεπουμπλικάνος, ενώ έκανε συχνά επιθέσεις σε προσωπικότητες των Δημοκρατικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φωτογραφίες και βίντεο αποκαλύπτουν ότι συμμετείχε σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ως ένας πολύ ένθερμος υποστηρικτής του.

ν

ν

Ο Σέζαρ Σάγιοκ συμμετείχε σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ως ένας πολύ ένθερμος υποστηρικτής του. Πηγή: Facebook
ν

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί τουλάχιστον άλλες οκτώ φορές, κατηγορούμενος για κλοπή αυτοκινήτου, διάρρηξη και βομβιστικές απειλές. Η πρώτη σύλληψή του έγινε στο Μαϊάμι το 2002.
Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε χάρη σε στοιχεία δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, όμως ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι προειδοποίησε πως με τη σύλληψη δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι τελειώνει και η απειλή.
«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πακέτα καθ’ οδόν», δήλωσε ο Ρέι.
Πηγή των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπε στο Reuters πως οι αρχές ερευνούν αν έχουν αναμειχθεί και άλλα πρόσωπα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συλλήψεις.
ν

ν

Ο Σάγιοκ διατηρούσε σελίδα στο Facebook με το όνομα Cesar Altieri Randazzo, ενώ στο λογαριασμό του στο LinkedIn περιέγραφε τον εαυτό του ως «μάνατζερ, πράκτορα κρατήσεων για ζωντανή ψυχαγωγία, ιδιοκτήτη και χορογράφο».
Παλιά έκανε στριπτίζ σε κέντρα όπου σύχναζαν γκέι. Ένας πρώην συνάδελφός του περιέγραψε την προσπάθεια του Σάγιεκ να γίνει «κάποιος», καθώς και τη βαθιά απογοήτευσή του που δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα ως επαγγελματίας παλαιστής.
ν


ν

Ο συλληφθείς κατηγορείται για πέντε ομοσπονδιακά αδικήματα, μεταξύ αυτών της παράνομης αποστολής 13 εκρηκτικών μηχανισμών, σε 11 πρόσωπα, αρχίζοντας από τον δισεκατομμυριούχο δωρητή των Δημοκρατικών Τζορτζ Σόρος, για απειλές εναντίον ενός πρώην προέδρου και αντιπροέδρου, καθώς και για επίθεση σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.
Ένα 14ο πακέτο βρέθηκε χθες σε ταχυδρομείο έξω από το Σαν Φρανσίσκο και απευθυνόταν σ’ έναν άλλο πλούσιο χρηματοδότη του Δημοκρατικού Κόμματος, τον Τομας Στάιερ.
Δεν αντιμετωπίζει ακόμη κατηγορίες για τρομοκρατία. Αν καταδικασθεί για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως 48 ετών. Ο Σάγιοκ κρατείται στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Κράτησης στο κέντρο του Μαϊάμι και θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή τη Δευτέρα.
ν

Μερικοί από τους παραλήπτες των τρομο-δεμάτων. Όλοι ήταν επικριτές της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ. Πηγή: News Media
ν

Οι βόμβες στάλθηκαν μέσα σε μεγάλους κίτρινους φακέλους με επένδυση αεροπλάστ και αποτελούνταν από πλαστικούς σωλήνες των 15 εκατοστών γεμάτους εκρηκτικό υλικό και συνδεμένους με καλώδια με μικρά ρολόγια και μπαταρίες.
Οι ερευνητές δεν έχουν προσδιορίσει ακόμη αν οι βόμβες ήταν «πλήρως λειτουργικές», όμως οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες «αν υποβάλλονταν στον σωστό συνδυασμό ζέστης ή κρούσης ή τριβής».
Όλες εστάλησαν μέσω της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας και εντοπίσθηκαν πριν φθάσουν στους στόχους τους, χωρίς να εκραγούν.
Σύμφωνα με το CNN, ο Σάγιοκ είπε στους ανακριτές πως οι βόμβες δεν επρόκειτο να τραυματίσουν κανέναν και πως ο ίδιος δεν ήθελε να τραυματισθεί κανείς.
«Η μητέρα του και οι αδελφές του τον παρακινούσαν επί δεκαετίες να συμβουλευθεί έναν ειδικό. Πάντα αρνιόταν», δήλωσε στο CNN ο δικηγόρος της οικογένειας Σάγιοκ, Ρον Λόουι. «Ο Τραμπ έχει απήχηση στους περιθωριακούς αυτού του είδους», πρόσθεσε.
«Δεν θα εκπλαγώ αν οι βόμβες είναι τόσο κακοφτιαγμένες ώστε να μην μπορούσαν να λειτουργήσουν ποτέ. Μου φαίνεται πως δεν έχει τις διανοητικές ικανότητες για να σχεδιάσει μια τέτοια συνωμοσία».
Οι βόμβες αύξησαν τις εντάσεις στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, στις οποίες οι Δημοκρατικοί δίνουν μάχη για να πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου που τώρα έχει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

ν

ν

 


Translate this post