Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε πευκοδάσος στην περιοχή Κέδρος της Σάμου, δίχως όμως να απειλεί κατοικίες.

ν

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (8/9) σε δασική έκταση στην περιοχή Κέδρος στη Σάμο.
Στο σημείο έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της κατάσβεσης ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς η φωτιά ξεκίνησε σε δύσβατη περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Τις επίγειες δυνάμεις θα συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία απογειώθηκαν με προορισμό το νησί με την ανατολή του ήλιου.
Στην περιοχή πνέουν μέτριας έντασης άνεμοι, 4 έως 5 Μποφόρ.
Στην μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν επίσης 30 εθελοντικές οργανώσεις του νησιού και 20 βυτιοφόρα οχήματα.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στις 8:07 το πρωί της Κυριακής σηκώθηκαν τα 2 Canadair και το ελικόπτερο, συμμετέχοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκες χθες το βράδυ στη περιοχή Κέδρος.
Δυστυχώς στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου μπήκε η φωτιά και το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου αναφέρει: Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπαλλήλων του καταφυγίου και εθελοντών πυροσβεστών αφέθηκαν τα σκυλιά ελεύθερα, σκορπίστηκαν μεν, τα περισσότερα άλλα μπόρεσε μια ομάδα εθελοντών να τα μαζέψει στο σκουπιδότοπο, όπου είναι προς το παρόν ασφαλή.
v

 


Translate this post