Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές

Κατηγορία Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Youmagazine Newsroom

 

Στο Ηράκλειο Κρήτης τέθηκε σε ισχύ προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

ν

ΓΙΑ ΝΑ προστατεύσει ό,τι έχει απομείνει από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουκιαδάκης υπέγραψε προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές της Π.Ε Ηρακλείου σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.
Η απαγόρευση αφορά στις περιοχές: Σύμης του δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού του δήμου Γόρτυνας και δήμου Φαιστού, Γιούχτα-Φουρνί του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Κέρης του δήμου Μαλεβιζίου, και αποτελεί εφαρμογή του μέτρου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις ημέρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» για τον μήνα Αύγουστο είναι κατηγορίας κινδύνου 3 (υψηλός) και άνω και για την υπόλοιπη αντιπυρική περίοδο, κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) και άνω.
Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση- καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι δήμοι τους οποίους αφορά η απαγόρευση, καλούνται να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου των παραπάνω περιοχών, για την εύρυθμη εφαρμογή του μέτρου και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
Για την εφαρμογή του μέτρου την εποπτεία έχει η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.
ν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Translate this post