Πρώτη μήνυση κατά υπουργών για τη φωτιά στο Μάτι

Κατηγορία Ελλάδα, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Κατατέθηκε σήμερα μήνυση κατά των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα από τη Βαρβάρα Φύτρου που έχασε τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά.

ν

ΜΗΝΥΣΗ κατά παντός υπευθύνου αλλά και προσωπικά κατά των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου που έχασε στη φωτιά στο Μάτι τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, έχουν συγκεντρωθεί πολλά και αδιάσειστα στοιχεία που κατά τη γνώμη του αποδεικνύουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.
Η μήνυση αυτή ανοίγει τον δρόμο για διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή καθώς όπως τόνισε ο δικηγόρος της κ.Φύτρου, σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση οδηγείται αμελλητί στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς υπάρχει μήνυση κατά του πρώην και του νυν υπουργού.
«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου, μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί σύμφωνα με το Σύνταγμα η υπόθεση πάει στη Βουλή», είπε ο κ. Καπερνάρος στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση της μήνυσης προσθέτοντας ότι «έχουμε συγκεντρώσει πάρα πολλά στοιχεία ότι όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι».
Η μήνυση της Βαρβάρας Φύτρου στρέφεται ακόμα και κατά των Ρένας Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής, Ιωάννη Καπάκη, πρώην γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς και κατά του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλογίζει ευθύνες και στους Σωτ. Τερζούδη, πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς Κων/νο Τσουβάλα, πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ.
Ήδη πάντως έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από τους συγγενείς των θυμάτων.
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έχουν φτάσει τους 96, με 29 ανθρώπους να νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ν

ν

 


Translate this post