Στους 77 ο αριθμός των νεκρών που αυξάνεται δραματικά

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Οι άνδρες των ΕΜΑΚ βρήκαν άλλες δύο σορούς στο Μάτι, ενώ στο Κόκκινο Λιμανάκι βρέθηκε άλλη μια σορός, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 77.

Οι άνδρες των ΕΜΑΚ βρήκαν άλλες δύο σορούς στο Μάτι και μια στο Κόκκινο Λιμανάκι. Image: Supplied

ν

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι. Χθες λίγα λεπτά μετά τις 5:00 το απόγευμα η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλα Μαλλίρη ανακοίνωσε ότι ο έως τώρα απολογισμός είναι 74 νεκροί. 
Παρ’ όλα αυτά, μισή ώρα μετά, στην οδό Δημοκρατίας στο Μάτι, οι άνδρες των ΕΜΑΚ ανακάλυψαν άλλες δύο σορούς, ενώ στο Κόκκινο Λιμανάκι βρέθηκε άλλη μια σορός, με συνέπεια ο αριθμός των νεκρών να ανέβει στους 77.
Παράλληλα, 164 ενήλικες τραυματίσθηκαν και αναζήτησαν βοήθεια στα νοσοκομεία. Από αυτούς 71 παραμένουν στα νοσοκομεία, 10 σε σοβαρή κατάσταση λόγω των εγκαυμάτων. Από τη φονική πυρκαγιά τραυματίσθηκαν επίσης 23 παιδιά, εκ των οποίων τα 12 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παίδων.
Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από ομάδες πεζών περιπολιών, αποτελούμενων από 130 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος στις περιοχές του Νέου Βουτζά, στο Μάτι και τη Ραφήνα.
Η κ. Μαλλίρη πρόσθεσε ότι συνεχίζεται το δύσκολο έργο της καταγραφής των αγνοουμένων, τονίζοντας ότι για να οριστικοποιηθεί οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το 199, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες. «Το Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει τη θλίψη για τη απώλεια των συνανθρώπων μας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες», κατέληξε η εκπρόσωπος.
ν

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. Άγνωστος παραμένει τόσο ο χρόνος μεταφοράς τους στο νοσοκομείο όσο και ο χρόνος κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή και η αναγνώρισή τους. 
Ο φόβος για περισσότερα θύματα είναι υπαρκτός, καθώς υπάρχουν πάνω από 100 αγνοούμενοι, ενώ τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη. Από τα περίπου 2.500 που κάηκαν και 4.000 που έχουν υποστεί ζημιές, έχουν ερευνηθεί μόνο τα 450.
Οι υλικές ζημιές υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ ανυπολόγιστη είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.
Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης: για τους πληγέντες και για την αποκατάσταση των ζημιών θα διατεθούν 20 εκατομμύρια ευρώ!

ν

ν

Είδα τα παιδιά μου ζωντανά, αλλά δεν μπορώ να τα βρω…

Συγκλονίζει η προσωπική ιστορία του Γιάννη Φιλιππόπουλου, πατέρα δύο 9χρονων δίδυμων κοριτσιών που εξαφανίστηκαν μετά την εξάπλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.
Αρχικά οι γονείς απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, δίχως αποτέλεσμα, ενώ στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού.
Ωστόσο, τυχαία, λίγο αργότερα οι γονείς αναγνώρισαν τα παιδιά να είναι ζωντανά σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν χθες με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.
ν

Τα δύο κορίτσια που ο Γιάννης Φιλιππόπουλος αναγνώρισε ως τις δίδυμες κόρες του. Πηγή: Youtube
ν

Έκτοτε όμως, παρά τις προσπάθειες των γονιών, τα κοριτσάκια, η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου, δεν έχουν εντοπιστεί, με τον πατέρα τους να καταγγέλλει ότι στην Ραφήνα δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων.
Το Λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι διασωθέντες που αποβιβάζονταν στην Ραφήνα καταγράφονταν στο Λιμεναρχείο, και τα ονόματα των δύο κοριτσιών δεν βρίσκονται στην λίστα.
Στα πλάνα τα κοριτσάκια εικονίζονταν ασυνόδευτα, εγείροντας φόβους πως ο παππούς και η γιαγιά τους, που κανονικά ήταν μαζί τους, δεν επιβίωσαν.
Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο 9χρονων παιδιών συνεχίζονται. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στον σταθμό μας πως είδε δύο κορίτσια που έμοιαζαν στα αγνοούμενα στην πλατεία της Ραφήνας.

ν

ν

 


Translate this post