Ιστιοπλοΐα: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κοντίδης

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στα Laser για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

ν

Ο ΠΑΥΛΟΣ Κοντίδης κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στα Laser για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Ο Κύπριος ιστιοπλόος διατήρησε το στέμμα του στο Άαρχους της Δανίας, μετά την κούρσα των μεταλλίων όπου έδινε τη μάχη με τον Αυστραλό Μάθιου Γουίρν.
Πριν την έναρξη της τελευταίας ιστιοδρομίας ο Κοντίδης είχε διαφορά τεσσάρων βαθμών και χρειαζόταν να τερματίσει μια θέση πίσω από τον Αυστραλό για να πάρει τον τίτλο.
ν


ν

Μετά από πολύ σπουδαία κούρσα, ο Κοντίδης τερμάτισε ακριβώς μια θέση πίσω από τον Αυστραλό και αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.
«Είναι φανταστικό συναίσθημα. Ήταν πολύ δύσκολη η κούρσα με τον Ματ. Έμεινα πολύ πίσω στην αρχή αλλά δεν έπεσε η ψυχολογία μου. Κυνήγησα τον Ματ και κατάφερα να κατακτήσω τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν μπορώ να σας περιγράψω όλα αυτά που νιώθω», είπε ο Κύπριος πρωταθλητής αμέσως μετά τον τερματισμό.
Ο γεννημένος στη Λεμεσό ιστιοπλόος ήταν σταθερός σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και δικαίως ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
v

 


Translate this post