Μάτι: Πέθανε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Πέθανε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους, που ήταν ένα από τα πρώτα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

• Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι.

ν

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθώς τα ξημερώματα κατέληξε η 35χρονη Μαργαρίτα Διονυσιώτη, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού με εγκαύματα και προβλήματα στο αναπνευστικό για δώδεκα ημέρες.
Η 35χρονη εγκαυματίας ήταν η μητέρα του 6 μηνών βρέφους, του μικρότερου θύματος της φονικής πυρκαγιάς και σύζυγος του πυροσβέστη που κλήθηκε να συνδράμει στο πύρινο μέτωπο.
Η ιστορία της νεαρής γυναίκας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το βρέφος πέθανε στην αγκαλιά της από τις αναθυμιάσεις και εκείνη δεν το κατάλαβε, την ώρα που έτρεχε προς την παραλία για να σωθεί.
Η Μαργαρίτα έδωσε τη δική της μάχη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει το μωράκι της ζωντανό μακριά από τους καπνούς και τα θερμικά κύματα που έκαιγαν τα χέρια της και το κορμάκι του νεογέννητου μωρού της. Μέχρι να φτάσει ο άντρας της με το ασθενοφόρο και να ξεκινήσουν οι τεχνητές αναπνοές στο μόλις έξι μηνών αγοράκι της η Μαργαρίτα ρωτούσε σοκαρισμένη: «Είναι καλά, ο μπέμπης μου;»
ν

ν

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να σώσει τη Μαργαρίτα

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του ανθρώπου που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να σώσει το έξι μηνών βρέφος μαζί με τη μητέρα του. Όπως ο ίδιος λέει βρήκε τη μητέρα με το μωρό μέσα στη θάλασσα να ζητούν βοήθεια.
«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι στη θάλασσα. Ήταν ήδη στη θάλασσα σοκαρισμένη η γυναίκα με το μωρό στην αγκαλιά. Η Μαργαρίτα είχε καεί, μαζί και το μωρό. Η μητέρα έτρεμε, έκλαιγε και το μωράκι έκλαιγε και πιστεύαμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάσταση, όμως χειροτέρευε. Κρατούσαμε αγκαλιά κι εμείς το μωρό για να μην κλαίει. Η μητέρα του προσπάθησε να το θηλάσει μέσα στη θάλασσα για να του δώσει ζωή, αλλά βλέπαμε ότι το μωράκι δυσκολευόταν να φάει. Ο πρώτος που έφτασε με το ασθενοφόρο ήταν ο άντρας της, κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί και έφυγαν γρήγορα για το νοσοκομείο Παίδων. Ήταν τραγική η κατάσταση για όλους μας».
Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι.
ν


ν

 


Translate this post