Οι φωτογραφίες των νεκρών διαψεύδουν την κυβέρνηση

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Φωτογραφία-ντοκουμέντο για την άφιξη του πρώτου νεκρού από εγκαύματα στο Σισμανόλγειο έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, διαψεύδοντας τον Τσίπρα που έλεγε ότι δεν είχε ιδέα για νεκρούς.

ν

ΑΛΛΗ ΜΙΑ φωτογραφία ντοκουμέντο που αποδεικνύει τα ψέματα της κυβέρνησης για την ώρα άφιξης των νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Πρόκειται για τη φωτογραφία του πρώτου από τους δύο νεκρούς που μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πριν το συντονιστικό-παρωδία της «μαύρης Δευτέρας» για το Μάτι.
Όπως δείχνει η φωτογραφία από το θάλαμο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανογλείου είναι τραβηγμένη στις 23:03, δηλαδή 40 λεπτά πριν την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι για το συντονιστικό.
Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία για να απαντήσει σε όσα δήλωσε την Τετάρτη στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Σισμανογλείου ότι «δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός από το Μάτι, είχα άλλα πράγματα να κάνω».
ν

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη του Διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου που δεν θυμάται την ώρα που έφθασε ο πρώτος νεκρός αγνώστων στοιχείων στο Νοσοκομείο από τις φωτιές, αν και μεσολάβησαν μόνο λίγες ημέρες από την τραγωδία που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Ανακοινώνουμε ότι διαθέτουμε φωτογραφία με τον πρώτο νεκρό που μεταφέρθηκε και βρισκόταν εκείνη την τραγική νύκτα σε θάλαμο των ΤΕΠ του Σισμανογλείου Νοσοκομείου», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και συνεχίζει:
«Η ώρα της φωτογραφίας είναι 23:03. Την φωτογραφία θα την καταθέσουμε στον Εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση εφόσον μας καλέσει».
Στη συνέχεια η ΠΟΕΔΗΝ καταφέρεται κατά του επικεφαλής της υγειονομικής περίθαλψης των τραυματιών του νοσοκομείου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται την ώρα που διεκομίσθη ο πρώτος νεκρός. Και η ανακοίνωση καταλήγει:
»Ως εκ τούτω το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο έχει στη διάθεσή του το λευκό έντυπο από το βιβλίο καταγραφής συμβάντων του ΕΚΑΒ που αναγράφει την ώρα παραλαβής του πρώτου νεκρού άνδρα αγνώστων στοιχείων το οποίο υπογράφει γιατρός των ΤΕΠ. Τα δύο άλλα έντυπα βρίσκονται στο αρχείο του ΕΚΑΒ. Ο Διοικητής λοιπόν του Νοσοκομείου να δώσει στη δημοσιότητα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ όλων των νεκρών που παρέλαβε το Νοσοκομείο (σύνολο 4) και ειδικά του πρώτου (άνδρα). Όχι να κάνει μαγειρέματα με την ώρα διακομιδής του δεύτερου νεκρού στο Νοσοκομείο που είναι γυναίκα.
»Παραπλανούν δίνοντας στην δημοσιότητα την ώρα της καταγραφής από το Νοσοκομείο του πρώτου νεκρού και παραλείπουν την ώρα της παραλαβής από το ΕΚΑΒ. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερευόντων Νοσοκομείων όπως και του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύκτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. »Ας μην τους ανακατεύει ο Διοικητής του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Να πάψει ο Διοικητής να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, εμπλέκοντάς τους σε μια τραγική υπόθεση που δεν έχουν καμία συμμετοχή».
Δείτε τη φωτογραφία.
ν

ν

Και δεύτερη φωτογραφία με νεκρό

Την Τρίτη το protothema.gr είχε δημοσιεύσει άλλη μια φωτογραφία ντοκουμέντο που δείχνει ότι ο δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Μάτι διακομίστηκε στο Σισμανόγλειο στις 23 Ιουλίου ώρα 23:55, ακριβώς την ώρα που ξεκινούσε το συντονιστικό στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για τη φωτιά στο Μάτι.
ν

Ο δεύτερος νεκρός φτάνει στο Σισμανόγλειο στις 23:55 βράδυ Δευτέρας. Τη φωτογραφία τράβηξε η δημοσιογράφος του protothema.gr Μαρία Κατσή.
ν

Με τη φωτογραφία αυτή επιβεβαιώνεται ότι την ώρα του κυβερνητικό σόου τη «μαύρη Δευτέρα» για το Μάτι ήταν γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί
Όπως φαίνεται, η φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή που οι διασώστες του ΕΚΑΒ περνούν την είσοδο του Σισμανόγλειου είναι τραβηγμένη στις 23:55 το βράδυ της Δευτέρας.
Η ώρα της φωτογραφίας, την οποία τράβηξε η δημοσιογράφος του protothema.gr Μαρία Κατσή, συμπίπτει και με την ομολογία του Παύλου Πολάκη ότι υπήρχε η πληροφορία για δύο νεκρούς πριν ξεκινήσει η σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας.
ν

Αμηχανία και κατεβασμένα κεφάλια. Όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι πριν το σόου Τσίπρα το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας».
ν

Το ΕΚΑΒ μέχρι τις 22:30 της Δευτέρας είχε παραλάβει 4 νεκρούς από το Μάτι, ενώ την ίδια ώρα το Σισμανόγλειο ειδοποιήθηκε να περιμένει μεγάλο αριθμό νεκρών από τη φωτιά στο Μάτι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Μαθιόπουλο, η πρώτη κλήση από την Πυροσβεστική για νεκρό στο Μάτι έγινε στις 20:41.
«Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30», πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι, δε, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 22:30, 70 λεπτά, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ διετάχθη να σταματήσει την παραλαβή νεκρών «καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί», κάτι που συμβαίνει στην περίπτωση μαζικών θανάτων. 
Κατά τον κ. Μαθιόπουλο «λογικά για να πήρε την απόφαση αυτή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών (σ.σ. να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ), την εντολή την έδωσε ο κ. Πολάκης».
ν

Σπίρτζης, Φάμελλος, Δούρου, Πολάκης, την ώρα της “ενημέρωσης” του πρωθυπουργού στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών, αλλά κύριο μέλλημά τους εκείνη την ώρα ήταν η προστασία του Αλέξη Τσίπρα και των θέσεών τους.
ν

Και όμως, στη δήλωση που έκανε φεύγοντας από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό για νεκρούς.
Δείτε τι δήλωσε τότε ο πρωθυπουργός.

ν

ν

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις προσποιούμενος ότι είχε άγνοια, οι νεκροί έχουν φτάσει τους είκοσι. Πριν ακόμα πάει στο συντονιστικό γνώριζε ότι οι νεκροί ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Στις 22:10 ένα μωρό 6 μηνών είχε διακομιστεί νεκρό στο Παίδων «Αγία Σοφία».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, «από τις 18:30 το απόγευμα εκείνης της ημέρας έρχονταν παιδιά από το Μάτι με την πρώτη διακομιδή, ένα παιδί με εγκαύματα, να έχει γίνει στις 20:00».
Την καταγγελία επιβεβαιώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Δημοσθένη Κωνσταντόπουλος.
Επομένως, υπήρχαν ήδη τρεις νεκροί από το Μάτι πριν να ξεκινήσει η συνεδρίαση του κυβερνητικού σόου στο ΚΕΠΙΧ της Πυροσβεστικής. Αυτό προφανώς το γνώριζαν τα κυβερνητικά στελέχη, γνώριζαν ότι οι νεκροί θα είναι πολύ περισσότεροί, γι’ αυτό και φώναξαν επειγόντως τον πρωθυπουργό από τη Βοσνία.
Η 23η Ιουλίου έμελλε να γίνει μια από τις πιο τραγικές ημέρες που έζησε ποτέ η χώρα μας. Περισσότεροι από 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια από τις φονικότερες φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα, κυνηγημένοι και τελικά εγκλωβισμένοι από τις φλόγες…
ν

 


Translate this post