85 έως τώρα οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τους 85 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους.

Σε αυτό το οικόπεδο πάνω από το γκρεμό, γράφτηκε το φρικτότερο μέρος της τραγωδίας στο Μάτι. Εδώ βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένες οι σοροί των 26 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στις φλόγες και το γκρεμό. Image: Supplied

ν

ΤΟΥΣ 85 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος.
Δεν έχει τέλος η λίστα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό από την Πυροσβεστική οι νεκροί πλέον είναι επιβεβαιωμένα 79, όμως σε αυτούς δεν συγκαταλέγονται ο 84χρονος που υπέκυψε στο Θριάσιο και η απανθρακωμένη γυναίκα που εντοπίσθηκε στο σπίτι της, στο Μάτι.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκαν άλλοι τέσσερις άνθρωποι απανθρακωμένοι, μέσα στα ερείπια των σπιτιών τους που ακόμη κάπνιζαν, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών στους 85. Άγνωστος παραμένει ακόμη ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.
Αναζητούνται 150 άνθρωποι που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ανάμεσά τους πολλά μικρά παιδιά. Εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί έχουν πνιγεί στη θάλασσα και παρασυρθεί από τα ρεύματα, καθώς στην ακτή έχουν βρεθεί πολλά προσωπικά αντικείμενα αξίας που τα άφησαν πίσω τους εκείνοι που πήδηξαν στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από τη φωτιά.
Η χθεσινή ημέρα έφερε στο φως το μέγεθος της τραγωδίας, ειδικά στο Μάτι, την ώρα που πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της καταστροφής, αλλά και το αν η αντιμετώπισή της από τις αρχές, ειδικά τις πρώτες ώρες, ήταν επαρκής. 
Μια έκταση 15.000 τ.μ. έχει τώρα μεταβληθεί σε τόπο κρανίου.
ν

Το εσωτερικό του οικοπέδου της Αποκάλυψης όπου οι 26 άνθρωποι αναζήτησαν τη σωτηρία αλλά βρήκαν ενήλικες και παιδιά τραγικό θάνατο. Image: Supplied
ν

Οι εικόνες συγκλονίζουν στο οικόπεδο της Αποκάλυψης, εκεί όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άνθρωποι. Μανάδες και πατεράδες με τα παιδιά τους στις αγκαλιές τους, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τα προστατεύσουν.
ν

Πίσω έμειναν διάσπαρτα προσωπικά αντικείμενα και το άψυχο σώμα ενός κουταβιού. Image: Supplied
ν

Όσα άφησαν πίσω τους τα συνεργεία των διασωστών –γάντια, πέδιλα και άλλα αντικείμενα– μαρτυρούν τη φρίκη που εκτυλίχθηκε στον συγκεκριμένο χώρο.
ν

Πουθενά δεν μπόρεσαν να βρουν προστασία οι οικογένειες των 26 ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς τα πάντα γύρω τους καίγονταν. Image: Supplied
ν

Στο οικόπεδο της Αποκάλυψης κοντά στην ταβέρνα Αργυρή Ακτή, στο Μάτι γράφτηκε το τρομερότερο κεφάλαιο της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν τελικά νεκροί στο συγκεκριμένο σημείο είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να σωθούν φεύγοντας με τα αυτοκίνητά τους, προς την Αθήνα. Ωστόσο, εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες και έτσι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα οχήματα και να κινηθούν προς τη θάλασσα.
Η κίνησή τους, που φαινόταν λογική, σύντομα αποδείχθηκε ότι ήταν πορεία προς το θάνατο. Στο συγκεκριμένο σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό και υπάρχει μόνο ένα στενό μονοπάτι που οδηγεί προς τη θάλασσα. Οι άτυχοι άνθρωποι όμως, δεν το γνώριζαν ή δεν κατάφεραν να το προσεγγίσουν.
Το αποτέλεσμα ήταν να κυκλωθούν από τη φωτιά, να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, ξέροντας όμως ότι δεν θα τα έσωζαν…
ν

Η άλλη πλευρά του οικοπέδου της Αποκάλυψης με το δρόμο όπου οι 26 αποφάσισαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους και να κινηθούν προς τη θάλασσα. Image: Supplied
ν

Στο μεταξύ συνεχίζεται το θρίλερ με τα δύο δίδυμα κοριτσάκια που αναζητά ο πατέρας τους και τα αναγνώρισε σε ερασιτεχνικό βίντεο να βρίσκονται μέσα σε ένα πλοιάριο.
Δυστυχώς, όμως, απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται για τα ίδια παιδιά, καθώς ο γενειοφόρος άνδρας που εμφνίζεται στο βίντεο λέει ότι είναι δικά του παιδιά.
Ο τραγικός πατέρας των δίδυμων κοριτσιών έχει χάσει στην πυρκαγιά και τους δύο γονείς του που κάηκαν ζωντανοί…
ν

Ένα χρόνο μετά…

Συγκλονίζει το βίντεο του Γιάννη Φιλιππόπουλου που πριν από έναν χρόνο έχασε τα δίδυμα κοριτσάκια του αλλά και τους γονείς του στη φωτιά στο Μάτι, στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς όλους όσους ευθύνονται για τη φονική πυρκαγιά. «Η μόνη γαλήνη που θα βρω στην ψυχή μου είναι ότι τα δικά σας παιδιά των υπευθύνων, θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα σας μισήσουν για αυτό που κάνατε στην οικογένεια μου και σε τόσες άλλες οικογένειες», αναφέρει ο πατέρας των διδύμων.
ν

Συγκλονίζει ο πατέρας των διδύμων που χάθηκαν στο Μάτι | OneTV
ν

ν

 


Translate this post