Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Καραλής στο επί κοντώ (vid)

Κατηγορία Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με
5,78 μ. στην πρώτη προσπάθειά του στους αγώνες κλειστού στίβου στο ΣΕΦ.

ν

ΑΡΚΕΤΕΣ συγκινήσεις επιφύλασσε 2η η ημέρα των αγώνων του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), αφού είχαμε την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία U20.
παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.78 μ. στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά υπερέβη τα 5.71 μ. καταρρίπτοντας την δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70 μέτρα) και στη συνέχεια τα 5.78 μέτρα.
Ακολούθησαν τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 5.86 μ. για να σημειώσει και Πανελλήνιο ρεκόρ ανδρών, αλλά έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρει.
Το προηγούμενο παγκόσμιο εφήβων ήταν του Σουηδού Αρμάντ Ντουπλάντις με 5.75 μέτρα από τις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ο Καραλής έπιασε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.
Παράλληλα, η επίδοση αυτή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5.75 μ. του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο.
Ο 19χρονος άλτης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μίτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.
«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ήμουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο», είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: «Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον νέο θρίαμβό του.
Να σημειωθεί ότι ο Καραλής τον Φεβρουάριο του 2016, σε ηλικία 17 ετών, είχε περάσει τα 5.53 μέτρα στο επί κοντώ, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ παίδων.
Ο Καραλής προέρχεται από οικογένεια αθλητών. Ο πατέρας του ήταν πρωταθλητής στο δέκαθλο και η μητέρα του πρωταθλήτρια στο μήκος.

ν

ν

 


Translate this post