21η Δεκεμβρίου: η χειρότερη μέρα της χρονιάς!

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η 21η Δεκεμβρίου είναι μια επίφοβη μέρα, χάρη σε ένα σπάνιο κοσμικό φαινόμενο που έχει να συμβεί εδώ και 350 χρόνια.

Το Στόουνχεντζ ήταν αστρονομικό ρολόι που χρησίμευε μεταξύ άλλων στον εντοπισμό των ισημεριών και των ηλιοστασίων. Πηγή: Youtube
ν

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 Δεκεμβρίου 2017 θα έχουμε, στο βόρειο ημισφαίριο της Γης, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, στις 6:28 μ.μ. ώρα Ελλάδας, που σημαίνει ότι αυτή θα είναι η μικρότερη μέρα του έτους. Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την έναρξη του Χειμώνα.
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο κοντά ή μακριά από τον Ήλιο. Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο ψηλότερο ή στο χαμηλότερο ετήσιο σημείο του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Έτσι, η ημέρα του ηλιοστασίου είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι – Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα – Χειμερινό ηλιοστάσιο) μέρα του έτους. Αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές της Γης εκτός από τους Τροπικούς.
Ονομάστηκε ηλιοστάσιο επειδή εκείνη τη μέρα ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει την προς τα βόρεια ή τα νότια φαινομενική κίνησή του, μέχρι που η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.
Εφέτος τη μέρα αυτή (21 Δεκεμβρίου) έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο, που έχει να συμβεί από το 1664. Ο Ήλιος μπαίνει στον Αιγόκερω (στις 6:28 μ.μ.) λίγες ώρες μετά την είσοδο του Κρόνου στο ίδιο ζώδιο, φέροντας τα δύο ουράνια σώματα σε ευθυγράμμιση.
ν

Ένα δυσοίωνο ουράνιο συμβάν

Η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου, που συμπίπτει με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, προοιωνίζει δυσκολίες, γι’ αυτό και οι αστρολόγοι συμβουλεύουν το διάστημα αυτό να αποφεύγουμε να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις ή να κάνουμε δραστικές ενέργειες, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις μέσα στο 2018.
ν

Απεικόνιση του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Το ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου είναι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο είναι το Θερινό Ηλιοστάσιο του Ιουνίου. Πηγή: Time and Date
ν

Όπως ανέφερε ο Βρετανός αστρολόγος Νηλ Σπένσερ (Neil Spencer) στη Daily Mail, η σύνοδος αυτή προαναγγέλλει ένα κρίσιμο στάδιο στη ζωή πολλών ανθρώπων και σημαντικές αλλαγές, οι οποίες κατά πολλούς τρόπους θα επηρεάσουν τη μελλοντική ζωή και το πεπρωμένο τους. Όσοι έχουν μια τέτοια όψη στον γενέθλιο χάρτη τους ή στο ωροσκόπιο προόδου, πρέπει να αποφεύγουν κάθε καινούριο εγχείρημα, ιδιαίτερα κάποιο που εμπεριέχει ρίσκο, ενώ είναι επιρρεπείς σε κάποια βαριά ασθένεια, η οποία θα προκληθεί από ατελή και άσχημη κυκλοφορία του αίματος, που μπορεί να οφείλεται σε κρυολογήματα ή συμφόρηση, επειδή η επιρροή του Κρόνου προκαλεί αναστολή των ζωτικών δυνάμεων.
Εφέτος, το Χειμερινό Ηλιοστάσιο θα είναι η πιο σκοτεινή μέρα του χρόνου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, και αυτό οφείλεται στο σπάνιο κοσμικό φαινόμενο που είχε να συμβεί πάνω από 350 χρόνια.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η περίοδος αυτή, λίγες μέρες πριν και λίγες μέρες μετά, θα είναι αρκετά περίεργη, καθώς θα έχουμε ένα ουράνιο φαινόμενο που αναμένεται να έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Από τη σκοπιά του Φενγκ Σούι, η 21η και η 30ή Δεκεμβρίου είναι δύο δυσοίωνες μέρες, όπως αναφέρει το Feng Shui blog.
«Οι δραστηριότητες που προγραμματίζονται σε αυτές τις ημερομηνίες», αναφέρει το site, «είναι αναπόφευκτο να υποστούν αλλαγές την τελευταία στιγμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό που έχετε προγραμματίσει μπορεί να αναβληθεί για ένα μήνα ή ακόμα και για ένα χρόνο.
» Αποφύγετε να κάνετε σημαντικές συναντήσεις, καθώς όποιες αποφάσεις κι αν ληφθούν δεν θα είναι οριστικές, αλλά θα αλλάξουν. Αποφύγετε τα ταξίδια αυτές τις ημερομηνίες, εκτός κι αν σας αρέσει να ξοδεύετε το χρόνο σας περιμένοντας σε αεροδρόμια, σε σιδηροδρόμους και άλλους σταθμούς».
Ίσως είναι καλύτερα να μείνουμε έως το τέλος του μήνα στο σπίτι μας και να κινούμαστε πολύ προσεκτικά, για να αποφύγουμε τα προβλήματα και τις επιπλοκές που έρχονται με το φετινό Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

ν

ν

 


Translate this post