305 νεκροί από την επίθεση σε τζαμί στο βόρειο Σινά (vid)

Κατηγορία Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Εκατόμβη νεκρών και τραυματιών από την επίθεση σε τζαμί στο βόρειο Σινά, καθώς κλιμακώνεται η μάχη του Καΐρου με τους περιφερειακούς αντάρτες.

• Βίντεο από το εσωτερικό του τζαμιού στο τέλος του άρθρου.

Το τζαμί Αλ Ράουντα στην πόλη Αρίς του βόρειου Σινά όπου εκδηλώθηκε η τρομοκρατική ενέργεια. Photo: STR/EPA. Πηγή: Supplied
ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 305 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και 27 παιδιά, κατά την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε τζαμί κοντά στην πόλη Αρίς στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, σύμφωνα με νέο απολογισμό που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι 128 άνθρωποι. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν μια βόμβα προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών στη διάρκεια της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.
Επρόκειτο για ομάδα 25-30 ενόπλων ανδρών που επιτέθηκε στο τζαμί Αλ Ράουντα των Σούφι στο Μπιρ αλ-Άμπεντ. Οι άνδρες έφτασαν στο τζαμί με πέντε SUV.
Το τζαμί Αλ Ράουντα βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
ν

Αιμόφυρτα σώματα στο εσωτερικό του τζαμιού Αλ Ράουντα, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στις 24 Νοεμβρίου. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
ν

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν θύματα της επίθεσης από το σημείο προς κοντινά νοσοκομεία μετά την επίθεση στο τέμενος Αλ Ράουντα στην περιοχή Μπιρ αλ-Άμπεντ, 40 περίπου χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Αρίς. 
Ο πρόεδρος Φάταχ αλ-Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά, όπου μαχητές του ISIS έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι αντάρτες έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεών τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.
ν

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου προσπαθούν να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την Χερσόνησο του Σινά. Πηγή: Google maps
ν

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την πολύνεκρη επίθεση στο τζαμί στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά.
v


ν

 


Translate this post