Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη – 8 νεκροί (vid)

Κατηγορία Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Φωνάζοντας “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”, ένας τζιχαντιστής σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα, με ένα ημιφορτηγό εισβάλλοντας σε ποδηλατόδρομο.

Το λευκό ημιφορτηγό αφούσ έσπειρε τον θάνατο σε πεζούς και ποδηλάτες, συγκρούστηκε στη συνέχεια με ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές. Ο ύποπτος που τραυματίστηκε από αστυνομικό τέθηκε υπό κράτηση. Πηγή: News Media
ν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 νεκροί και 12 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη, όταν ένα λευκό ημιφορτηγό κοινής ωφέλειας παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς, σκορπίζοντας τον τρόμο στο Μανχάταν.
Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση, την οποία ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαρακτήρισε τρομοκρατική, ενώ άλλοι 12 τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης έχει τεθεί υπό κράτηση ένας ύποπτος. Πρόκειται για έναν 29χρονο που αφού εξουδετερώθηκε από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ο 29χρονος άνδρας, που πυροβολήθηκε και συνελήφθη από την αστυνομία, τραυμάτισε τουλάχιστον 12 άτομα στη διεύθυνση West Street και Chambers Street, η οποία βρίσκεται κοντά στην περιοχή των επιθέσεων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, στις 3:15 μ.μ. τοπική ώρα, το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου.

Δύο παιδιά που ταξίδευαν σε ένα σχολικό λεωφορείο ήταν μεταξύ των τραυματιών, όταν το ημιφορτηγό έπεσε στη μια πλευρά του οχήματος.

Σύμφωνα με το CBS, ο δράστης είναι ο Sayfullo Habibullaevic Saipovm, 29 ετών, από την Τάμπα της Φλόριδας.

Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, αλλά αναμένεται να επιβιώσει.
ν

Το σχολικό λεωφορείο που εμβόλισε ο τζιχαντιστής. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο μαθητές.
Πηγή: News Media

ν

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών, όταν το όχημα συγκρούστηκε με το λεωφορείο, ο ύποπτος βγήκε έξω κρατώντας ένα ψεύτικο όπλο και δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς. Σύμφωνα με κάποιους από τους αυτόπτες μάρτυρες, βγαίνοντας ο οδηγός φώναξε: «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών, αλλά τελικώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είχε μαζί του μόνο ένα αεροβόλο και ένα όπλο του paintball.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε προσωπικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Σε μήνυμά του στο Twitter, χαρακτήρισε τον δράστη «άρρωστο και διαταραγμένο άτομο».
ν


ν

ν

ν

Το μακελειό σημειώθηκε κοντά στον αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αχμέτ Νάσερ. Πηγή: News Media
ν

Κατεστραμμένα ποδήλατα από την εισβολή του ημιφορτηγού. Πηγή: News Media
ν

Ένα από τα θύματα της επίθεσης κείτεται άψυχο στο οδόστρωμα. Πηγή: News Media
ν

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν την διασταύρωση Chambers st. και Houston st. καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Πηγή: News Media
ν

Μια τραυματίας δέχεται τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση στο Μανχάταν. Photo: Reuters / Brendan McDermid. Πηγή: Supplied
ν

 


Translate this post