Μοτοσικλέτες “Star Wars” για την αστυνομία του Ντουμπάι

Κατηγορία NEWS, Καινοτομίες

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η αστυνομία του Ντουμπάι κινείται προς το μέλλον εξοπλίζοντας τις δυνάμεις της με hoverbikes στυλ “Star Wars”.

Η πλατφόρμα Scorpion είναι εξοπλισμένη με σύστημα ασφαλείας που υποστηρίζεται από σύγχρονους ελεγκτές πτήσης και ειδικό λογισμικό που ελέγχει την ταχύτητα και το ύψος πτήσης. Πηγή: Youtube
ν

ΘΑ ΕΙΝΑΙ δύσκολο για τους εγκληματίες να αποφεύγουν πλέον το μακρύ χέρι του νόμου, ειδικά όταν θα υπάρχουν ηλεκτρικά hoverbikes που θα περιπολούν στον ουρανό, ικανά να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα.
Στην διεθνή έκθεση GITEX 2017 που γίνεται από 14-18 Οκτωβρίου στο Ντουμπάι, παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό hoverbike Scorpion, της ρωσικής εταιρείας Hoversurf, που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την αστυνομία να αποφεύγει την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το οποίο διατίθεται προς πώληση.
Η αστυνομία του Ντουμπάι, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες της ιπτάμενης μοτοσικλέτας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αμέσως το νέο όχημα στις περιπολίες των ανδρών της.
Η εταιρεία Hoversurf αναπτύσσει επίσης και τα πρώτα ιπτάμενα ταξί.

ν

ν

Η μοτοσικλέτα, που είναι εξοπλισμένη με κάμερες, μπορεί να πετάξει και χωρίς αναβάτη, καλύπτοντας απόσταση 6 χιλιομέτρων.
Μπορεί επίσης να πετάξει για 25 λεπτά με ταχύτητα 70 χλμ. την ώρα, μεταφέροντας βάρος έως 300 κιλά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Hoversurf, Αλεξάντερ Αταμάνοφ, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε υπογράψει συμβόλαιο για τη μαζική παραγωγή του αεροσκάφους στο Ντουμπάι για τις ανάγκες της τοπικής αστυνομίας.
Ο διευθυντής του τμήματος καινοτομιών της αστυνομίας του Ντουμπάι, ταξίαρχος Khalid Nasser Al Razooqi, δήλωσε ότι η αστυνομία ενέταξε στο δυναμικό της την έξυπνη ηλεκτρική μοτοσικλέτα με πολλές κάμερες για να εντοπίζει και να συλλαμβάνει οδηγούς που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Ενέταξε επίσης και ρομποτικά οχήματα χωρίς οδηγό εξοπλισμένα με βιομετρικό λογισμικό.
ν

Το teem των μηχανικών που σχεδίασε και κατασκεύασε την ιπτάμενη αστυνομική μοτοσικλέτα Scorpion 3. Πηγή: Hoversurf
ν

«Τα μηχανοκίνητα ρομποτικά οχήματα θα μπορούν να αναγνωρίζουν ανθρώπους σε οποιαδήποτε περιοχή, να ελέγχουν ύποπτα αντικείμενα και να εντοπίζουν υπόπτους», ανέφερε ο ταξίαρχος μιλώντας στο Gulf News.
«Σε πρώτη φάση, τα ρομποτικά οχήματα θα αναπτυχθούν στις τουριστικές περιοχές του Ντουμπάι. Είναι εξοπλισμένα με υψηλής ευκρίνειας κάμερες και θα ελέγχονται από την αίθουσα διοίκησης».
Το Scorpion 3 δεν είναι το πρώτο καινοτόμο μέσο που υιοθετεί το Ντουμπάι για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εμπνευσμένο από την επιστημονική φαντασία. Πρόσφατα εγκαινίασε τη χρήση μιας πρωτότυπης πυροσβεστικής μονάδας με το όνομα “Dolphin” που συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντουμπάι στην άμεση καταπολέμηση των πυρκαγιών.
Παρακολουθήστε το βίντεο και θα μείνετε άφωνοι.

ν

ν

 


Translate this post