Η προσωπικότητα του Εξερευνητή

Κατηγορία Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δρ. Έλεν Φίσερ αναλύει την προσωπικότητα του Εξερευνητή, έναν από τους τέσσερις τύπους συντρόφων, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τη φόρμουλα πάνω στην οποία βασίζεται η σωστή χημεία ενός ζευγαριού.

 

Ο ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Γνωρίσματα: «Ο αληθινός άνδρας θέλει δύο πράγματα: τον κίνδυνο και το παιχνίδι. Γι’ αυτό προτιμάει τις γυναίκες, επειδή είναι το πιο επικίνδυνο παιχνίδι απ’ όλα», γράφει ο Νίτσε στο Τάδε έφη Ζαρατούστρα. Φυσικά ισχύει και για το αντίθετο φύλο. Οι Εξερευνητές θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κινδύνους. Είναι περίεργοι, εφευρετικοί, δραστήριοι, αυθόρμητοι και έχουν πολλά ενδιαφέροντα – από την πεζοπορία και την σπηλαιολογία μέχρι το θέατρο και το διάβασμα βιβλίων.
Διάσημα παραδείγματα: Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ (35ος πρόεδρος των ΗΠΑ), πριγκίπισσα Νταϊάνα, Αντζελίνα Τζολί.
Από τι επηρεάζεται: Η συμπεριφορά του Εξερευνητή επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ντοπαμίνη, μια οργανική ουσία που ανήκει στην οικογένεια των κατεχολαμίνων. Στον εγκέφαλο δρα ως νευροδιαβιβαστής, τη χρησιμοποιούν δηλαδή τα νευρικά κύτταρα για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Η ντοπαμίνη προκαλεί ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία και δρα εναντίον της κατάθλιψης.
Αναζητά: Έναν σύντροφο στο παιχνίδι.
Ταιριάζει: Με άλλους Εξερευνητές.
Αν είστε Εξερευνητής: Η συμβουλή μου, λέει η δρ. Φίσερ, είναι να κινείστε αργά. Επειδή είστε παρορμητικοί, είναι εύκολο να νιώσετε ερωτευμένοι με την πρώτη ματιά. Και επειδή μισείτε την απόρριψη, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού από μια σχέση που θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι είναι της φαντασίας σας. Να είστε προσεκτικοί. Αν βρείτε κάποιον που πραγματικά σας ενδιαφέρει, ελέγξτε την τάση σας να βγαίνετε έξω με άλλους και εστιάστε το ενδιαφέρον σας αποκλειστικά στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.
Αν βγείτε ραντεβού με έναν Εξερευνητή: Να είστε έτοιμοι να ζήσετε το ειδύλλιο σαν να ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά. Να είστε ευέλικτοι, έτοιμοι να ζήσετε την περιπέτεια. Να ξέρετε ότι για τον σύντροφό σας «η νωθρότητα είναι πλημμέλημα».
ν

Η προσωπικότητα του Δημιουργικού >

 


Translate this post