Η προσωπικότητα του Δημιουργικού

Κατηγορία Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δρ. Έλεν Φίσερ αναλύει τον χαρακτήρα του Δημιουργικού, έναν από τους τέσσερις τύπους συντρόφων, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τη φόρμουλα πάνω στην οποία βασίζεται η σωστή χημεία ενός ζευγαριού.

 

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ

Γνωρίσματα: Όπως έχει πει ο Αλμπέρ Καμύ: «Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δύο φορές». Οι άνδρες και οι γυναίκες που ανήκουν στον Δημιουργικό τύπο είναι σταθεροί, έντιμοι και πιστοί, στο μέτρο φυσικά του δυνατού. Είναι προσεκτικοί, χωρίς να φοβούνται, ήρεμοι, κοινωνικοί και συμπαθείς. Έχουν διοικητικές ικανότητες και είναι καλοί στη διαχείριση των ανθρώπων και την κοινωνική δικτύωση. Είναι προοδευτικοί και αποτελούν το κύτταρο της οικογένειας και της κοινότητας. Σχεδιάζουν με λεπτομέρειες χρονοδιαγράμματα και κανόνες, είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, έχουν βάθος, είναι ευσυνείδητοι και αξιόπιστοι. Γενικά είναι άτομα που μπορείς να βασιστείς πάνω τους.
Διάσημα παραδείγματα: Τζορτζ Ουάσιγκτον (ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών), Κόλιν Πάουελ (στρατηγός, υπουργός Άμυνας επί προεδρίας Τζορτζ Μπους), Τάιγκερ Γουντς (πρωταθλητής του γκολφ), Τζένιφερ Άνιστον.
Από τι επηρεάζεται: Η σεροτονίνη είναι ένας άλλος νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου και όταν υπάρχει σε χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό έχουμε την εμφάνιση φαινομένων κατάθλιψης. Η σεροτονίνη ρυθμίζει τις διαθέσεις μας, όπως είναι η οργή, η επιθετικότητα, ο θυμός και η επίτευξη γαλήνης και ηρεμίας.
Αναζητά: Έναν συμπαραστάτη, έναν σύντροφο ζωής.
Ταιριάζει: Με άλλους Δημιουργικούς τύπους.
Αν είστε Δημιουργικός: Μην αφήνετε το πάθος να σας αποτρέψει από την τάση σας να καταστρώνετε σχέδια και χρονοδιαγράμματα, προσπαθώντας να κάνετε κάτι νέο και άγνωστο για εσάς – εκτός κι αν πρόκειται να βγείτε έξω με έναν άλλον δημιουργικό άνθρωπο. Επαινέστε τον λίγο (οι Δημιουργικοί είναι συνήθως σεμνοί και συνεσταλμένοι) και παρά την αγάπη σας για τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προτιμήστε να βρεθείτε μόνοι σας σε κάποιο ήσυχο και απομονωμένο μέρος. Η τάση σας να είστε προστατευτικοί θα εκτιμηθεί, αλλά δείξτε καθαρά ότι δεν σκοπεύετε να του/της ασκήσετε στο μέλλον έλεγχο.
Αν βγείτε ραντεβού με έναν Δημιουργικό τύπο: Να θυμάστε ότι οι Δημιουργικοί άνθρωποι αντιπαθούν τις αφηρημένες και γενικόλογες συζητήσεις. Να είστε συγκεκριμένοι και σύντομοι, βάζοντας στη συζήτηση και λίγο χιούμορ. Οι Δημιουργικοί έλκονται από άτομα που είναι ήρεμα και λογικά, έτσι ώστε όταν κάνετε σχέδια, να επιμείνετε σε αυτά τα σημεία. Σύμφωνα με την έρευνα της δρος Φίσερ, οι Δημιουργικοί δεν είναι ερωτύλοι, αλλά αναζητήσουν έναν διά βίου σύντροφο.
ν

Η προσωπικότητα του Διευθυντή >

 


Translate this post