Η προσωπικότητα του Διευθυντή

Κατηγορία Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η δρ. Έλεν Φίσερ αναλύει την προσωπικότητα του Διευθυντή, έναν από τους τέσσερις τύπους συντρόφων, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε τη φόρμουλα πάνω στην οποία βασίζεται η σωστή χημεία ενός ζευγαριού.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Γνωρίσματα: «Πάντα υπάρχει στον έρωτα λίγη παραφροσύνη. Αλλά στην παραφροσύνη αυτή πάντα υπάρχει και λίγη λογική». Αυτό έγραψε ο Νίτσε και αν ανήκετε στον τύπο του Διευθυντή είναι κάτι που σας αφορά. Οι άνδρες και οι γυναίκες με διευθυντικά χαρακτηριστικά είναι συνήθως αναλυτικοί και ορθολογιστές, απλοί και αποφασιστικοί, εργάζονται σκληρά και έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες στα τεχνικά επαγγέλματα, τη μηχανική, τα μαθηματικά, τη μουσική. Είναι φιλόδοξοι και ανταγωνιστικοί και συναισθηματικά απόμακροι και αποστασιοποιημένοι. Είναι όμως αυτοί που θα μπουν σε ένα φλεγόμενο κτίριο για να σώσουν κάποιον άγνωστο.
Διάσημα παραδείγματα: Άλμπερτ Αϊνστάιν, Ντόναλντ Τραμπ (Αμερικανός πρόεδρος), Χίλαρι Κλίντον (υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Ομπάμα), Μάργκαρετ Θάτσερ (πρωθυπουργός της Βρετανίας 1979-1990).
Από τι επηρεάζεται: Από την τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη είναι μια στεροειδής ορμόνη που ανήκει στην ομάδα των ανδρογόνων και εκκρίνεται από τους όρχεις των αρσενικών και τις ωοθήκες των θηλυκών. Σε μικρότερες ποσότητες εκκρίνεται και από άλλους αδένες, όπως τα επινεφρίδια. Είναι η κύρια αρσενική ορμόνη, την οποία όμως έχουν και οι γυναίκες πάρα πολύ, και είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του διευθυντή.
Αναζητά: Έναν σύντροφο με μυαλό.
Ταιριάζει: Με τους Διπλωμάτες.
Αν είστε Διευθυντής: Σας αρέσει να έχετε τον έλεγχο και πηγαίνετε σ’ ένα ραντεβού αποφασιστικά και με ορμητικότητα. Ωστόσο, θα ήταν καλύτερο να είστε υπομονετικοί και ν’ αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά. Αυτό θα σας βοηθήσει ν’ αποφύγετε να τρομοκρατήσετε το άλλο πρόσωπο με τα θυελλώδη αισθήματά σας. Από την άλλη πλευρά, ενώ εκλαμβάνετε την έκφραση των συναισθημάτων ως αδυναμία, το άλλο πρόσωπο μπορεί να εκλάβει την αυτοσυγκράτησή σας ως σημάδι ότι είστε ψυχροί, μυστικοπαθείς ή αδιάφοροι. Ακολουθήστε τη μέση οδό και μοιραστείτε τα αισθήματά σας.
Αν βγείτε ραντεβού με έναν Διευθυντή: Να θυμάστε ότι αυτός ή αυτή θα ανταποκριθεί καλύτερα αν είστε λογικοί, ακριβείς και σαφείς. Μην κριτικάρετε τον εαυτό σας (πολλοί Διευθυντές το θεωρούν αυτό ως μιζέρια), και αν θέλετε να «ιντριγκάρετε» τον σύντροφό σας, συνεχίστε τη συζήτηση με θέματα ουσίας και όχι με καθημερινά και τετριμμένα.
ν

Η προσωπικότητα του Διπλωμάτη >

 


Translate this post