Φλέγεται και η Αμαλιάδα – Εκκενώθηκε οικισμός

Κατηγορία Περιβάλλον

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αμαλιάδα, όπου έχει τυλιχτεί στις φλόγες πυκνό δάσος, με το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται απειλητικά προς το χωριό Ανάληψη που έχει εκκενωθεί.


ν

ΣΥΜΦΩΝΑ με τον δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος μίλησε στον ραδιοσταθμό Σκάι, το χωριό Ανάληψη εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από τις 50-60 κατοικίες.
Ο ίδιος, τόνισε, ότι η περιοχή όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο είναι δύσβατη, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, ενώ υπογράμμισε πως λόγω των ανέμων, η φωτιά παίρνει γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.
Επί τόπου επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο βυτιοφόρα. Επίσης, από αέρος συνδράμουν 1 ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.
Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:30, η αντίδραση όμως των υπευθύνων άργησε να εκδηλωθεί κατά τρεις ολόκληρες ώρες, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η φωτιά και εκεί πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Για να κρύψει την ανικανότητά της κρατικής μηχανής, αλλά και για ν’ αποσείσει τις ευθύνες της, η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από το γνωστό σενάριο του «οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης», τη στιγμή που τις φωτιές βάζουν οι γνωστοί «επαγγελματίες» εμπρηστές, καθώς κάθε περιοχή μετά από μια πυρκαγιά κηρύσσεται όχι αναδασωτέα αλλά κατάλληλη για δόμηση κατοικιών.

 


Translate this post