Η αβάσταχτη γοητεία των πολύτιμων λίθων (slideshow)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Wellbeing

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε υπέροχα δαχτυλίδια ντυμένα με πολύτιμους λίθους, που προσφέρουν δύναμη, αυτοσυγκέντρωση, τύχη και ευημερία.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν γνωστή για τη μεγάλη αγάπη της στις πολύτιμες πέτρες και είχε στην κατοχή της μια από τις πιο υπέροχες συλλογές κοσμημάτων στον κόσμο. Image: Supplied
ν
«ΕΙΜΑΙ τυχερή που έχω μερικά υπέροχα κοσμήματα. Δεν πιστεύω όμως ότι μου ανήκουν. Πιστεύω ότι είμαι ο θεματοφύλακάς τους – τα έχω για να τα απολαμβάνω, να τα φροντίζω, να μεριμνώ για την ασφάλειά τους και να τα αγαπώ», είχε πει η Ελίζαμπεθ Τέιλορ εκφράζοντας τη μεγάλη αγάπη της για τους πολύτιμους λίθους.
Οι πολύτιμοι λίθοι προσελκύουν τους ανθρώπους για πολλούς λόγους: για την εξαιρετική ομορφιά τους, το υπέροχο χρώμα τους, τη σπανιότητά τους, αλλά και για το μυστήριο που αποπνέουν.
Κρυμμένοι στις ρωγμές των βράχων ή στον πυθμένα των ποταμών, οι πολύτιμοι λίθοι ασκούν έντονη γοητεία στους ανθρώπους για χιλιετίες , επηρεάζοντας τα συναισθήματα και αιχμαλωτίζοντας τη φαντασία.
Οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι αυτά τα ασυνήθιστα δημιουργήματα της φύσης, που έχουν υποστεί ασύλληπτες πιέσεις στο εσωτερικό της γης, είναι προικισμένα με υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες βοηθούν στην προστασία από τις ασθένειες, την κακοτυχία, αλλά και τα βάσανα του έρωτα.
Ας δούμε μερικούς πολύτιμους λίθους και τις ιδιαίτερες ποιότητες που διαθέτουν.
ν

ΤΟΠΑΖΙ

Το τοπάζι βγαίνει σε πολλά χρώματα, τα οποία του προσδίδουν διαφορετικές ποιότητες. Το λευκό και το διάφανο τοπάζι λειτουργεί σαν ενισχυτής, βοηθώντας σας να υλοποιήσετε ένα σχέδιο στο οποίο έχετε εστιάσει. Το τοπάζι με χρυσό χρώμα βοηθά επίσης στην εκπλήρωση ενός στόχου, αλλά πιο αργά και με περισσότερη έμφαση στο να αποδεχτείτε και να κατανοήσετε το μονοπάτι της ζωής σας. Το μπλε τοπάζι ενισχύει τις ψυχικές ικανότητες.
Γενικά, το τοπάζι καταπραΰνει την κακή  διάθεση και δίνει δύναμη σε αυτόν που το φοράει. Βοηθά στην καθαρότητα της σκέψης και την συγκέντρωση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Συνιστάται για την βελτίωση της ψυχολογίας μας και προβλήματα, όπως εναλλαγές στη διάθεση, αϋπνία, άγχος, φόβος και κατάθλιψη.
Το ασήμι ενισχύει τη θετική επιρροή που έχει το τοπάζι πάνω μας, ενεργώντας σαν ενισχυτής της ενέργειάς του.

v

Previous Image
Next Image

info heading

info content


v

Αποκλειστική διάθεση ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ Σόλωνος 97, τηλ. 210-3830920
ν

ΡΟΖ ΧΑΛΑΖΙΑΣ

Ο ροζ χαλαζίας είναι η κατεξοχήν πέτρα της αγάπης. Βοηθά να ξεπεραστούν παλιές ερωτικές απογοητεύσεις και να αποκτήσει κανείς ξανά εμπιστοσύνη στον έρωτα. Έχει μια μοναδική επίδραση πάνω στη δυσπιστία και την καχυποψία και «καθαρίζει» το τσάκρα της καρδιάς, προετοιμάζοντάς το να δεχτεί την ευλογία της αγάπης. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας, προκειμένου να αυξήσετε τις δονήσεις της αρμονίας και της αγάπης στο χώρο.
ν

ΖΙΡΓΚΟΝ

Το ζιργκόν είναι ένας  λίθος που μπορεί να βοηθήσει να «ξυπνήσει» κάθε τσάκρα. Βοηθά επίσης στη γείωση ενός ιδεαλιστικού οράματος, έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει πρακτική υπόσταση. Ενισχύει τις ιδιότητες άλλων λίθων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψυχική προστασία.
Συναντάται συνήθως σε μια απόχρωση καφέ-κίτρινου ή κόκκινου χρώματος, αλλά με θερμική επεξεργασία μπορεί να αποκτήσει μπλε, κόκκινο ή κίτρινο χρώμα ή να γίνει διαφανές.
ν

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ

Το φυσικό μαργαριτάρι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση πολύτιμου λίθου, καθώς είναι ο μόνος που δημιουργείται βιολογικά από ένα θαλάσσιο μαλάκιο, με την προσθήκη διαδοχικών στρωμάτων υλικού, αποτελούμενου από όστρακο, αραγωνίτη και ασβεστίτη. Έτσι, δεν έχουν τη φυσική κρυσταλλική δομή των περισσότερων από τους λίθους που χρησιμοποιούνται για θεραπεία. Ωστόσο, φέρουν την ενέργεια των ορυκτών τους στοιχείων, καθώς και τη θεραπευτική ιδιότητα της θάλασσας.
ν

ΓΡΑΝΑΤΗΣ

Ο γρανάτης σάς βοηθά να μετατρέψετε το όνειρό σας σε πραγματικότητα. Υπάρχουν έξι τύποι γρανάτη, οι οποίοι βοηθούν σε διαφορετικά στάδια της ολοκλήρωσης αυτής. Αυτός που χρησιμοποιείται περισσότερο σαν κόσμημα είναι ο πυρωπός γρανάτης, ο οποίος διαθέτει ένα υπέροχο βαθύ κόκκινο χρώμα. Αυτός ο τύπος γρανάτη μάς βοηθά να απαλλαγούμε από την ενοχή και τη ντροπή, να παραδοθούμε στον έρωτα και να προχωρήσουμε στη ζωή με αυτοπεποίθηση και σαφή αίσθηση σκοπού. Ο γρανάτης είναι η γενέθλια πέτρα του Ιανουαρίου.
ν

ΦΕΓΓΑΡΟΠΕΤΡΑ

Η φεγγαρόπετρα είναι η πέτρα της γυναικείας δύναμης και μυστηρίου. Βοηθά στην εσωτερική αναζήτηση που κάνουμε προκειμένου να βρούμε τις κρυμμένες αλήθειες στο υποσυνείδητο και στις προηγούμενες ζωές μας. Ενισχύει τη διαίσθηση και μας δίνει τη σοφία και την υπομονή που χρειάζονται για να λειτουργούμε βάσει της συγχρονικότητας.
Η φεγγαρόπετρα αναφέρεται επίσης σαν τον «λίθο των αλλαγών και των ευχών». Βοηθά να καθαρίσει το μονοπάτι του πεπρωμένου από τα εμπόδια. Προωθεί την ευημερία και βοηθά στη συνειδητοποίηση των ρυθμών του σώματος για την καλύτερη ισορροπία της φυσικής μας ενέργειας.
ν

ΣΜΑΡΑΓΔΙ

Το σμαράγδι είναι ένας έξοχος ενεργοποιητής του τσάκρα της καρδιάς. Σας βοηθά να έχετε πρόσβαση στη σοφία της καρδιάς σας και να κάνετε τις επιλογές σας με αγάπη και συμπόνια. Ανοίγει την καρδιά σας ώστε να λαμβάνετε όλη τη ροή της αγάπης και της αφθονίας που βρίσκεται στη διάθεση όλων μας και με αυτόν τον τρόπο είναι μια πέτρα αφθονίας. Βοηθά επίσης να ξεπεράσετε παλιές αγάπες και να φροντίσετε συναισθηματικά τον εαυτό σας.
Όπως αναφέρεται στις Βέδες, τις ιερές γραφές των Ινδών, τα σμαράγδια υπόσχονται καλή τύχη και ευημερία. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα θησαυροφυλάκια των Ινδών μαχαραγιάδων ήταν γεμάτα σμαράγδια. Το σμαράγδι είναι η πέτρα του Μαΐου και ο επίσημος πολύτιμος λίθος για την επέτειο του 20ου και του 35ου έτους του γάμου.
ν

ΖΑΦΕΙΡΙ

Το μπλε ζαφείρι βοηθά το άτομο να συγκεντρωθεί και να βάλει τάξη στη ζωή του. Παράλληλα, ενισχύει την εσωτερική όραση και την ψυχική ικανότητα. Μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει το τρίτο μάτι ώστε να επιτευχθεί η απόκτηση σοφίας και διορατικότητας, καθώς και το τσάκρα του λαιμού ώστε να εκφράσετε το όραμά σας με ευκρίνεια και σαφήνεια.
Το ζαφείρι είναι διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και συνδέεται με την γαλήνη και την ευτυχία. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι τα ζαφείρια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη του μέλλοντος.
ν


ν

ΝΑΒΡΑΤΝΑ

Το Ναβράτνα (φωτο επάνω) αναφέρεται σε εννέα πολύτιμους λίθους που σχετίζονται με τους εννέα πλανήτες που χρησιμοποιούνται στη Βεδική αστρολογία. Η λέξη “νάβα” σημαίνει εννέα και “ράτνα” σημαίνει πολύτιμος λίθος στη σανσκριτική γλώσσα. Τα Ναβράτνα θεωρούνται πολύ ευοίωνα και πιστεύεται ότι φέρνουν καλή υγεία σε όποιον τα φορά. Συμβολίζουν την υγεία, την ευημερία, την ευτυχία και την ηρεμία. Επίσης, αποτρέπουν τις αρνητικές ενέργειες και τις επιδράσεις των πλανητών, ενώ ενισχύουν τις θετικές επιρροές των πολύτιμων λίθων.
Οι σοφοί της αρχαίας Ινδίας ανέπτυξαν το Jyotish (που σημαίνει η επιστήμη του φωτός) στην Βεδική Αστρολογία. Παράλληλα, προσδιόρισαν τις χαρακτηριστικές ιδιότητες  του κάθε λίθου, το ενεργειακό του πεδίο και τις πλανητικές ακτινοβολίες με τις οποίες εναρμονίζεται.
Το Jyotish επέτρεψε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων πολύτιμων λίθων για να εξουδετερωθούν τυχόν δυσοίωνες πλανητικές θέσεις στο γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου. Έτσι, μέσω της αλλαγής των φυσικών κραδασμών ενός ατόμου, καθώς αυτό απορροφά την ευεργετική και ενισχυτική ακτινοβολία του λίθου, αυξάνεται  η αποφασιστικότητά του, γίνεται πιο αποτελεσματικό και αποφεύγει τις αρνητικές επιρροές των πλανητών και του κάρμα που το συνοδεύει.
ν
Οι 9 πολύτιμοι λίθοι και οι πλανητικές αναπαραστάσεις τους:
Ρουμπίνι:  Ήλιος
Μαργαριτάρι: Σελήνη
Κόκκινο κοράλλι: Άρης
Σμαράγδι: Ερμής
Κίτρινο ζαφείρι: Δίας
Διαμάντι: Αφροδίτη
Μπλε ζαφείρι: Κρόνος
Εσσονίτης: Ραχού, ο ανερχόμενος Δεσμός της Σελήνης
Μάτι της γάτας: Κετού, ο κατερχόμενος Δεσμός της Σελήνης
ν

Τα δαχτυλίδια θα τα βρείτε αποκλειστικά στο κατάστημα ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ, Σόλωνος 97, Αθήνα 106 78, τηλ.: 210-3830920.

 


Translate this post