Ευπρόσδεκτοι οι Έλληνες στη Βρετανία και μετά το Brexit

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ

Youmagazine Newsroom

 

Οι Έλληνες θα είναι καλοδεχούμενοι στη Βρετανία και μετά το Brexit, λέει ο αρμόδιος υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο υπουργός του Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις. Photo: AP/Matt Dunham. Πηγή: Supplied
ν

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά», δηλώνει στα ΝΕΑ, ο υπουργός επί θεμάτων Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.
Ένα απόσπασμα από το άρθρο του υπουργού που δημοσίευσε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:
«Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μισέλ Μπαρνιέ κι εγώ είχαμε την πρώτη μας συνάντηση με την οποία άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατέστησα σαφές ότι προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε τη βεβαιότητα των πολιτών κρατών-μελών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Βρετανών πολιτών που ζουν σε χώρες της ΕΕ.
»Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΕΕ αποφάσισε πως αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούμε.
»Μάλιστα χθες το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ένα λεπτομερές κείμενο πολιτικής, στο οποίο αναλύουμε την πρότασή μας.
»Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, περιλαμβανομένων και 70.000 Ελλήνων, έχουν φτιάξει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι δεσμοί μας ιδίως στην εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα ισχυροί – 11.000 και πλέον Έλληνες σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και χιλιάδες συμβάλλουν τα μέγιστα ως μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Βρετανίας.
»Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά.
»Η πόρτα μας θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή για όλους όσοι, προερχόμενοι και από την ΕΕ και εκτός ΕΕ, έρχονται στη Βρετανία για να εργαστούν σκληρά και να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας».

 


Translate this post