Βρήκε ένα διαμάντι μέσα στο βραστό αυγό της

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Σάλλυ Τόμσον άρχισε να τρώει να βραστό αυγό της, όταν ξαφνικά μάσησε κάτι σκληρό. Ήταν ένα μικρό διαμάντι!

Ποιο δημιουργήθηκε πρώτο, το διαμάντι ή το αυγό; Πηγή: Youtube
ν
ΜΙΑ γυναίκα από την κομητεία Κάμπρια στη βορειοδυτική Αγγλία, ανακάλυψε ότι ένα από τα αυγά της εξάδας που είχε αγοράσει από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Asda περιείχε ένα μικρό διαμάντι.
«Πήρα ένα, το ξεφλούδισα κι άρχισα να το τρώω, όταν ένιωσα μέσα στο στόμα μου κάτι σκληρό σαν πετραδάκι. Έπεσε στο πιάτο μου, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω από πού είχε έρθει. Νόμιζα ότι είχε πέσει από κάποιο δικό μου κόσμημα».
«Το μόνο όμως μέρος απ’ όπου μπορούσε να προέλθει ήταν το αυγό».
Η Σάλλυ Τόμσον πήγε το εύρημα σε έναν κοσμηματοπώλη, ο οποίος αποκάλυψε ότι το λαμπερό πετραδάκι ήταν στην πραγματικότητα κυβική ζιρκονία (cubic zirconia), ένα τεχνητά παρασκευαζόμενο οξείδιο του ζιρκονίου (ZrΟ2), το οποίο χρησιμοποιείτο στο παρελθόν ως ψευδές διαμάντι.
Αν και δεν είναι πραγματικό διαμάντι, το ερώτημα είναι πώς βρέθηκε μέσα στο αυγό.
Το πιθανότερο είναι ότι το κόσμημα έπεσε από κάποιον που είχε επισκεφθεί το αγρόκτημα κοτόπουλων απ’ όπου προερχόταν η εξάδα των αυγών, και στη συνέχεια κάποια κότα το κατάπιε.
Να σημειωθεί ότι το κέλυφος ενός αυγού, που αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο, την ίδια ουσία από την οποία δομούνται τα μάρμαρα και η κιμωλία, είναι το τελευταίο τμήμα που στερεοποιείται και δεν γίνεται σκληρό παρά μόνο όταν έρθει σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα.
Με βάση αυτό, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το κοτόπουλο κατάπιε το διαμάντι, αυτό να σφήνωσε στο έντερο εξόδου των κοπράνων του κοτόπουλου και μπήκε μέσα στο αυγό, καθώς αυτό έπαιρνε τον δρόμο για έξω.
Σε κάθε περίπτωση, δεν παύει να αποτελεί σημάδι καλοτυχίας για την 29χρονη Σάλλυ Τόμσον.

 


Translate this post