Ο μυστηριώδης μικρόσωμος άνθρωπος της Σουμάτρας (vid)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας μυστηριώδης ημίγυμνος Πυγμαίος θεάθηκε να τρέχει σε χωματόδρομο στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας για ν’ αποφύγει ομάδα μοτοσικλετιστών.

Ο μικρόσωμος άνδρας εντοπίστηκε από ομάδα μοτοσικλετιστών κοντά στο Μπάντα Ατσέχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας. Πηγή: Youtube
ν
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ μοτοσικλετιστών που έτρεχε σε έναν χωματόδρομο, έπεσε πάνω σε έναν μικρόσωμο ημίγυμνο άνδρα που κρατούσε ένα ξύλο σαν ακόντιο και ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί μέσα στους θάμνους. Η ομάδα έψαξε να τον βρει, αλλά στάθηκε αδύνατο.
Το περιστατικό συνέβη στις 22 Μαρτίου κοντά στην πόλη Μπάντα Ατσέχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Ινδονησίας.
Κάποιοι λένε πως ο μυστηριώδης Πυγμαίος ανήκει στη μυθική φυλή των Μάντε που κατοικούσε στα δάση της Σουμάτρας και έχει εξαφανιστεί από τον 17ο αιώνα. Οι περισσότεροι πάντως υποστηρίζουν ότι η φυλή αυτή είναι απλά μύθος.

ν

ν

Ο μικρόσωμος ημίγυμνος άνδρας το βάζει στα πόδια κρατώντας ένα κοντάρι. Πηγή: Youtube
ν
Ο πρώτος μοτοσικλετιστής, που τον είδε μπροστά του ξαφνικά, έπεσε κάτω, ενώ ο μικρόσωμος άνδρας απομακρύνθηκε τρέχοντας.
Ένας άλλος μοτοσικλετιστής άρχισε να κυνηγά τον ημίγυμνο άνδρα και ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, εκείνος όμως είχε προλάβει να εξαφανιστεί μέσα στα χόρτα, που ήταν αρκετά ψηλά ώστε να τον σκεπάζουν.
Η έρευνα τελικά ήταν άκαρπη και η ομάδα βρήκε μόνο το κοντάρι που κρατούσε ο μυστηριώδης ιθαγενής.
ν
Χάρτης με τη θέση της Μπάντα Ατσέχ, στο βόρειο άκρο της Σουμάτρας. Πηγή: Google
v
Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, στο νησί Φλόρες, στην άλλη πλευρά του Αρχιπελάγους, κοντά στο ανατολικό Τιμόρ, έζησε πριν από 50.000 χρόνια μια φυλή μικρόσωμων ανθρώπων, όπως τα χόμπιτ στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Είχαν ύψος περίπου ένα μέτρο, μικρότερο εγκέφαλο και πολύ μικρή κάτω γνάθο.
Το 2003 οι αρχαιολόγοι εντόπισαν λείψανα αυτής της αρχαίας φυλής, που έζησε περίπου 50.000 χρόνια πριν, και η οποία ανήκει στον Homo floresiensis.
ν
Κρανίο του Homo floresiensis. Το είδος αυτό ανθρώπου ήταν μικρόσωμο όπως τα χόμπιτ και έζησε στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας πριν από 50.000 χρόνια.

 


Translate this post