Η προσγείωση του Χόυχενς στον Τιτάνα (βίντεο)

Κατηγορία NEWS, Διάστημα

ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Παρακολουθήστε την ιστορική προσγείωση του διαστημοπλοίου-ρομπότ Χόυχενς στον Τιτάνα, τον δορυφόρο του Κρόνου.


ν

Η NASA αποκάλυψε για πρώτη φορά, με ένα νέο βίντεο, την περιπετειώδη και ιστορική προσγείωση του διαστημοπλοίου-ρομπότ Huygens στο φεγγάρι του Κρόνου Τιτάνα.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από το 2005, όταν το Χόυχενς (Huygens) χωρίστηκε από το διαστημικό σκάφος Κασσίνι (Cassini) και κατευθύνθηκε προς τα κάτω, μέσα από την πυκνή ατμόσφαιρα του Τιτάνα.
Το Κασσίνι-Χόιχενς είναι μια κοινή αποστολή ρομποτικού διαστημικού οχήματος από τη NASA, την ESA και την ιταλική ASI για την μελέτη του Κρόνου και των φυσικών δορυφόρων του.
Το διαστημόπλοιο αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία: το σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την NASA Cassini Orbiter, που ονομάζεται έτσι για να τιμηθεί ο ιταλο-γαλλικής εθνικότητας αστρονόμος Τζιοβάνι-Ντομένικο Κασίνι (Giovanni Domenico Cassini), και το συνοδευτικό σκάφος που είναι σχεδιασμένο από την ESA με το όνομα Huygens που οφείλει το όνομά του στον Ολλανδό αστρονόμο, μαθηματικό και φυσικό Κρίστιααν Χόιχενς (Christiaan Huygens).
Το Κασσίνι είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Κρόνο και το τέταρτο που επισκέπτεται τον Κρόνο.
Το Κασσίνι ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 1997 και, μετά από ένα μακρύ διαπλανητικό ταξίδι, τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο την 1η Ιουλίου 2004.
Στις 25 Δεκεμβρίου 2004, περίπου στις 02:00 UTC, το Χόιχενς αποχωρίστηκε από το κυρίως σώμα του Κασσίνι και στη συνέχεια, έφθασε στο δορυφόρο του Κρόνου, Τιτάνα στις 14 Ιουνίου 2005, όπου εισχώρησε στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, και προσεδαφίστηκε στέλνοντας πληροφορίες πίσω στη Γη.
Το βίντεο που ακολουθεί κυκλοφόρησε την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
v
v

v

 


Translate this post