Ο καρχαρίας-φάντασμα σε βίντεο για πρώτη φορά

Κατηγορία Κρυπτοζωολογία, Περιβάλλον

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένα αινιγματικό είδος καρχαρία που εντοπίστηκε στην περιοχή του Ειρηνικού, καταγράφηκε σε βίντεο στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας.

Ο καρχαρίας-φάντασμα καταγράφεται σε βίντεο για πρώτη φορά. Πηγή: News media
v

Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε βάθος 2.000 μέτρων στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας και Νέας Καληδονίας το 2009. Το βίντεο που ακολουθεί, δείχνει το αινιγματικό αυτό είδος να καταγράφεται σε κάμερα για πρώτη φορά στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας.

Ο καρχαρίας-φάντασμα, που αποκαλείται έτσι λόγω της λευκότητάς του, αποκόπηκε από τους καρχαρίες πριν από 400 εκατομμύρια χρόνια, αποτελώντας ένα δικό του είδος γνωστό ως Χίμαιρα.

Ζει στα σιωπηλά βάθη των ωκεανών και διακρίνεται για τα νεκρά μπλε μάτια του, χαρακτηριστικό των χονδρυχθίων.

Τώρα, για πρώτη φορά, οι ερευνητές του Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) στην Καλιφόρνια έδωσαν στην κυκλοφορία το βίντεο που δείχνει αυτό το ιδιαίτερα ασαφές είδος καρχαρία-φάντασμα με τη χαρακτηριστική μύτη στο φυσικό του περιβάλλον.

Πιστεύεται ότι οι γαλάζιες τρύπες που υπάρχουν πίσω από τα μάτια είναι αισθητήρες που αναπληρώνουν την απώλεια όρασης.

Η εξαιρετικά φευγαλέα αυτή ποικιλία καρχαρία-φάντασμα πιστεύεται ότι ζει μόνο στο νότιο ημισφαίριο, που σημαίνει ότι αυτό είναι επίσης το πρώτο δείγμα που βρέθηκε ποτέ βόρεια του ισημερινού.

Παρά την αθώα εμφάνισή του, είναι από τα πλέον επικίνδυνα είδη καρχαρία που υπάρχουν.
v

Ghost Shark Caught on Camera for the First Time |

National Geographic
v

 


Translate this post