Η νέα οπτική ψευδαίσθηση που τρέλανε το Ίντερνετ

Κατηγορία Brainpower

ILLUSIONS

Posted by Youmagazine Staff

 

Βλέπετε τίποτε παράξενο σε αυτά τα αλειμμένα με λάδι πόδια; Η οφθαλμαπάτη αυτή έχει τρελάνει τους πάντες σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά.

35g463nbm27n77887yu

Αυτή η εικόνα των γκλίτερ ποδιών προκαλεί σε όσους τη βλέπουν μια πολύ σοβαρή σύγχυση. Photo: Playbuzz. Πηγή: Supplied
v

ΤΟ ΠΡΩΤΟ που πιθανώς θα σκεφτεί κάποιος είναι ότι τα δύο πόδια διαφέρουν, είναι ας πούμε το ένα γυναικείο και το άλλο ανδρικό ή το ένα ανθρώπου και το άλλο πλαστικής κούκλας. Είναι μια εύλογη υπόθεση.
Είναι όμως έτσι;
Από τότε που αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε στα social media έχει προκαλέσει παροξυσμό, καθώς όλοι προσπαθούν να βρουν ποια είναι η ψευδαίσθηση.
Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα ζευγάρι λαμπερά πόδια, είναι όμως πράγματι έτσι;
Προσπαθήστε να εντοπίσετε το παράδοξο, ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στην μεγαλύτερη εικόνα κάτω.
v

55g463nbm27n7788638

Ερώτηση: Σας φαίνονται ακόμα σαν δύο γυαλιστερά πόδια αλειμμένα με κάποιο λάδι; Για κοιτάξτε καλύτερα… Photo: Playbuzz. Πηγή: Supplied
v

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις δημιουργούνται όχι για να προκαλέσουν σύγχυση στο μυαλό, αλλά για να δείξουν αν υπάρχει παρατηρητικότητα, αν το μάτι συμβαδίζει με το μυαλό ή κατά πόσο το μυαλό δουλεύει με στερεότυπα, τοποθετώντας γνωστές αλλά απατηλές εικόνες στη θέση της πραγματικότητας.
Αυτό βέβαια είναι μια μεγάλη ιστορία, καθώς τον τελευταίο καιρό οι ίδιοι οι επιστήμονες αναρωτιούνται αν ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν είναι παρά μια τεράστια οπτική ψευδαίσθηση.
Λένε δηλαδή ότι το σύμπαν, το οποίο αντιλαμβανόμαστε σαν τρισδιάστατο, μπορεί τελικά να είναι ‘‘ζωγραφισμένο’’ πάνω σε μια δισδιάστατη επιφάνεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με ένα ολόγραμμα.
Αν αυτό ισχύει, τότε οι καθημερινές εμπειρίες μας από τον τρισδιάστατο κόσμο, δεν είναι τίποτα άλλο από μια ψευδαίσθηση, ή απλώς ένας από δύο τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία. Τελικά βρήκατε τι συμβαίνει με τα πόδια;
Η χρήστης του Twitter msbreeezyyy που ανέβασε την εικόνα γράφει: «Από τη στιγμή που τη δείτε, δεν θα μπορείτε να ξε-δείτε»!
Το συγκεκριμένο tweet έχει πάνω από 12.000 re-tweets και 14.000 “likes”.
Και ήρθε ή ώρα της αποκάλυψης του μεγάλου μυστικού! Voile!
v

75g463nbm27n7788638
ν

Τα πόδια δεν είναι αλειμμένα με κάποιο λάδι. Απλώς πάνω τους υπάρχουν πινελιές άσπρου χρώματος που δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι γυαλιστερά!

 


Translate this post