Επιστήμονες ανακαλύπτουν υπερδυνάμεις στον άνθρωπο

Κατηγορία Brainpower, Ψυχικές δυνάμεις

CONSCIOUSNESS

Posted by Youmagazine Staff

 

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι ξέρετε τι θα συμβεί την επόμενη στιγμή; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, είστε απόλυτα ικανοί να προβλέπετε το μέλλον.


v

ΟΠΩΣ αναφέρουν οι επιστήμονες της μελέτης στην τελευταία έκδοση του Frontiers in Perception Science, το σώμα μας έχει την ικανότητα να προβλέπει το κοντινό μέλλον.

Η ομάδα επιστημόνων γνώριζε ήδη ότι ο υποσυνείδητος νους γνωρίζει περισσότερα από το συνειδητό μυαλό μας. Σχετικές μετρήσεις που έγιναν έδειξαν ότι το υποσυνείδητο διεγείρεται και «γνωρίζει» προτού γίνει η συνειδητή καταγραφή ενός γεγονότος στο μυαλό μας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern ανέλυσαν τα αποτελέσματα από 26 μελέτες που έχουν γίνει από το 1978 έως το 2010, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν είναι δυνατό να προβλέψει ο άνθρωπος μελλοντικά γεγονότα χωρίς να έχει ενδείξεις ή στοιχεία γι’ αυτά.

Η Τζούλια Μόσμπριτζ, επικεφαλής της έρευνας και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Οπτικής Αντίληψης, Νόησης και Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Northwestern, φέρνει σαν παράδειγμα ένα άτομο που παίζει ένα παιχνίδι στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας, φορώντας ακουστικά. Παρ’ όλο που δεν μπορεί να ακούσει τον εργοδότη του να μπαίνει μέσα στο γραφείο, μπορεί να προβλέψει την είσοδό του.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι αν είσαι συντονισμένος με το σώμα σου μπορείς να προβλέψεις ένα επερχόμενο συμβάν δύο με 10 δευτερόλεπτα προτού αυτό γίνει και να σταματήσεις το παιχνίδι σου προτού σε “πιάσει στα πράσα” ο εργοδότης σου».

Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με την Μόσμπριτζ, ονομάζεται “προαίσθημα” και στην ουσία σημαίνει ότι «διαισθάνεσαι το μέλλον». Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι ακόμη βέβαιοι για τον μηχανισμό που επιτρέπει στους ανθρώπους να διαισθανθούν το μέλλον.
v

Μια άγνωστη δύναμη

«Αποκαλώ το φαινόμενο αυτό “ανώμαλη προληπτική δράση”» λέει η ερευνήτρια και η ονομασία του αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να το εξηγήσουν με βάση τις σημερινές γνώσεις πάνω στη βιολογία, παρ’ όλο που κάποιες ερμηνείες έχουν δοθεί με τη βοήθεια της κβαντικής βιολογίας.

Η δράση του φαινομένου χαρακτηρίζεται σαν “πρόβλεψη”, γιατί φαίνεται να προλέγει αλλαγές που γίνονται στη φυσιολογία του σώματος, σαν αντίδραση σε κάτι σημαντικό που πρόκειται να γίνει, χωρίς να υπάρχουν προηγουμένως ενδείξεις γι’ αυτό.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για σωματική δραστηριότητα, γιατί αποτελείται από αλλαγές που συμβαίνουν στο καρδιοπνευμονικό και το νευρικό σύστημα, καθώς και στο δέρμα.

Τα άτομα που μετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν σημαντικές αλλαγές στα καρδιοαγγειακά και εγκεφαλικά κύματα, καθώς και στις ηλεκτρικές μετρήσεις που έγιναν στο δέρμα τους, 10 δευτερόλεπτα προτού εκτεθούν σε τυχαία επιλεγμένα ερεθίσματα. Αυτό δείχνει ότι τα άτομα “ήξεραν” με κάποιο τρόπο ότι θα βιώσουν ένα γεγονός, το οποίο θα τους έφερνε σωματικές αλλαγές.

Η ανάλυση επίσης δείχνει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν μια πιθανότητα στα 400 δισεκατομμύρια να αποτελούν σύμπτωση ή τυχαία αντίδραση του σώματος.

«Αν αυτή η φαινομενικά ανώμαλη προληπτική δράση είναι αληθινή, θα ήταν δυνατό να αναπαραχθεί σε πολλαπλά ανεξάρτητα εργαστήρια» λέει η Μόσμπριτζ. «Η αιτία αυτή της προληπτικής δράσης, η οποία ανήκει χωρίς αμφιβολία στο χώρο των φυσικών σωματικών διεργασιών (σε αντίθεση με τις υπερφυσικές ή τις παραφυσικές) παραμένει ανοιχτό θέμα μελέτης» καταλήγει.

 


Translate this post