Η δύναμη Βριλ και η μυστική βάση των Ναζί στην Αρκτική

Κατηγορία Ιστορία, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μυστική στρατιωτική βάση των Ναζί στην Αρκτική, 1.000 χλμ. από τον Βόρειο Πόλο (Βίντεο).

3331gh432hj53hj56j6

Επίλεκτα τάγματα των Ες-Ες ανέλαβαν αποστολές στην Αρκτική, την Ανταρκτική, τα Ιμαλάια και την Αιθιοπία, αναζητώντας την δύναμη Βριλ, που κατείχε το υπόγειο έθνος των Βριλ-για. Image: Bundesarchiv, Bild 1011-331-3026-06A. Photo: Liedke, 1943.
v

ΡΩΣΟΙ επιστήμονες εντόπισαν μια μυστική ναζιστική εγκατάσταση που εγκαταλείφθηκε πριν από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατασκευασμένη το 1942, ένα χρόνο μετά από την εισβολή του Χίτλερ στη Ρωσία, η μυστηριώδης βάση, που είχε το όνομα «Schatzgraber» ή «Κυνηγός θησαυρών», είχε παραμείνει χαμένη για τόσο πολύ καιρό, έτσι που πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένας μύθος.
Η βάση βρισκόταν στο νησί Γη της Αλεξάνδρας, που σήμερα είναι ρωσικό, στον Αρκτικό Ωκεανό. Πρόκειται για το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους της Γης του Φραγκίσκου Ιωσήφ.
Εκεί οι Ναζί εγκατέστησαν έναν «μετεωρολογικό» σταθμό, που κάθε άλλο παρά με τα μετεωρολογικά φαινόμενα ασχολείτο. Ο στόχος ήταν άλλος. Οι Ναζί επιστήμονες αναγκάστηκαν πάντως να τον εγκαταλείψουν, αφού, σύμφωνα με την κοινά αποδεκτή παράδοση, δηλητηριάστηκαν τρώγοντας κρέας πολικής αρκούδας. Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί σκότωναν και έτρωγαν πολικές αρκούδες, χωρίς να πάθουν τίποτε.
v

8231gh432hj53hj56j6

Το πλήρωμα γερμανικού υποβρυχίου ποζάρει πάνω από το πτώμα μιας πολικής αρκούδας. Σε λίγο θα την τεμαχίσουν και θα τη φάνε. Image: Bundesarchiv, Bild 1011-506-B0098-21A. Photo: o.Ang, Σεπτέμβριος 1943.
v

Άλλοι υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί επιστήμονες δηλητηριάστηκαν σκόπιμα και άλλοι ότι το κρέας είχε μολυνθεί από ένα παράσιτο.
Οι Ρώσοι επιστήμονες που ανακάλυψαν τη βάση βρήκαν εκατοντάδες αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, μεταξύ των οποίων οβίδες και άλλα απομεινάρια οπλικών συστημάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
v

Russia: ‘Treasure Hunter’ – Lost Nazi weather
station unearthed in Arctic
v

v

Εκείνο που εξακολουθεί να καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου είναι σε τι ακριβώς χρησίμευε αυτή η προκεχωρημένη βάση. Το όνομα πάντως «Κυνηγός θησαυρών» δείχνει ότι οι Γερμανοί αναζητούσαν κάτι πολύ σημαντικό που πίστευαν ότι ήταν κρυμμένο σε αυτή την εσχατιά του κόσμου.
v

7231gh432hj53hj56j6

Με κόκκινο κύκλο σημειώνεται η θέση της Ναζιστικής βάσης στην Αρκτική. Πηγή: News media
v

Οι κυνηγοί της ενέργειας Βριλ

Το 1871 δημοσιεύτηκε ένα μυθιστόρημα του Έντουαρτ Μπούλβερ-Λύττον (1803-1873) με τίτλο Coming Race (Η επερχόμενη φυλή) που αργότερα άλλαξε σε Vril, the Power of the Coming Race (Βριλ, η δύναμη της επερχόμενης φυλής).
Το εξώφυλλο του βιβλίου του Μπούλβερ-Λύττον με τίτλο Coming Race (Η επερχόμενη φυλή) το 1871. Πηγή: Wikimedia Commons

Το εξώφυλλο του βιβλίου του Μπούλβερ-Λύττον με τίτλο Coming Race (Η επερχόμενη φυλή) το 1871. Πηγή: Wikimedia Commons

Στο μυθιστόρημα αυτό, ο Λύττον μιλούσε για μια φυλή ανώτερων όντων, τους Βριλ-για, που κατοικούσαν στο εσωτερικό της γης, και για την παντοδύναμη ενέργεια Βριλ που η φυλή αυτή είχε στα χέρια της. Ορισμένοι θεοσοφιστές, όπως η Έλενα Μπλαβάτσκυ, ο Γουίλιαμ Σκοτ-Έλιοτ και ο Ρούντολφ Στάινερ, αποδέχθηκαν το βιβλίο ως (εν μέρει τουλάχιστον) με βάση την απόκρυφη αλήθεια.
Αργότερα, το 1960, ένα άλλο βιβλίο, το γνωστό The Morning of the Magicians (Το πρωινό των μάγων), των Louis Pauwels και Jacques Bergier, ανέφερε ότι είχε ιδρυθεί στην προ-ναζιστική Γερμανία, και συγκεκριμένα στο Βερολίνο, μια μυστική οργάνωση με τίτλο “Vril Society”. Οι σύγχρονοι ερευνητές και ιστορικοί παρατηρούν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη μιας τέτοιας οργάνωσης. Άλλοι υποστηρίζουν ότι είχε διασυνδέσεις με την Κοινωνία της Θούλης (Thule Society) αλλά και το περίφημο Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (Hermetic Order of the Golden Dawn) με έδρα το Λονδίνο.
Οι μετέπειτα πάντως δραστηριότητες επίλεκτων αξιωματικών των Ες-Ες, δείχνει το αντίθετο. Οι αξιωματικοί αυτοί, που πρέπει να είχαν μυηθεί στη μυστική οργάνωση, ανέλαβαν αποστολές σε ορισμένα απάτητα σημεία της γης, όπως ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος, το Θιβέτ στα Ιμαλάια και η έρημος Ντανακίλ, στη βορειοανατολική Αιθιοπία. Στόχος τους ήταν η ανεύρεση της μυστηριώδους δύναμης Βριλ, που σύμφωνα με τον Μπούλβερ-Λύττον, ακόμη κι ένα παιδί που κατείχε ορισμένες δυνάμεις μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να καταστρέψει ολόκληρες πόλεις, αν ήταν απαραίτητο.
Επρόκειτο για ένα αιθερικό ρευστό που τα διαπερνούσε όλα και το οποίο οι ανεπτυγμένοι πνευματικά Βριλ-για ήταν σε θέση να το ελέγξουν κατά βούληση. Από τη σκοπιά αυτή, η ενέργεια Βριλ έχει ομοιότητες με την μυστηριώδη ενέργεια που κατευθυνόταν με τη σκέψη και κινούσε τα ιπτάμενα πλοία των Φαιάκων, που αναφέρει ο Όμηρος, αλλά και την ενέργεια που είχαν και χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της Ατλαντίδας. Οι μυθολογίες των αρχαίων λαών είναι γεμάτες με παρόμοιες αναφορές.
v

9331gh432hj53hj5200

Ο Βέρνερ φον Μπράουν (κέντρο), που συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων που μετέφεραν τους αστροναύτες στη Σελήνη, συνομιλεί με τον Γερμανό μηχανικό πυραύλων Willy Ley (δεξιά) και τον γιατρό του διαστήματος Heinz Haber (αριστερά) το 1954 στο Κέντρο Καθοδηγούμενων Βαλλιστικών Πυραύλων στο Redstone Arsenal της Αλαμπάμα. Πηγή: Wikimedia Commons
v

Βρήκαν οι Ναζί την θρυλούμενη δύναμη Βριλ; Η ολοκληρωτική ήττα που υπέστησαν δεν επέτρεψε την συνέχιση των ερευνών και το όλο ζήτημα, με την παρέμβαση μάλιστα επιστημόνων, όπως ο Willy Ley, που είχε μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1937, εκφυλίστηκε στα περί ναζιστικών ιπτάμενων δίσκων, βάσεων στη Σελήνη και διάφορα άλλα φανταστικά σενάρια, κατάλληλα για ταινίες ή παιχνίδια στον υπολογιστή, όπως τα Iron Sky, Wolfenstein και Call of Duty.
Η οργάνωση “Vril Society” αντικαταστάθηκε μετά τον πόλεμο από τον “Κύκλο της Βιέννης”, που ίδρυσε ο Nicholas Goodrick-Clarke (1953-2012), Βρετανός ιστορικός και καθηγητής του δυτικού εσωτερισμού στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Τα βιβλία του The Occult Roots of Nazism (1985) και Black Sun: Aryan Cults, Esoteric Nazism and the Politics of Identity (1990) μεταφράστηκαν σε δώδεκα γλώσσες.
Η οργάνωση ίδρυσε δύο παραρτήματα, ένα στο Λονδίνο (The Society) και ένα στη Νέα Υόρκη (Association for the Study of Esotericism). Το τελευταίο λειτουργεί μέχρι σήμερα.

 


Translate this post