Μείωση του χρέους με ΔΝΤ ισοδυναμεί με 4ο Μνημόνιο

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

• Την προειδοποίηση αυτή απηύθυνε προς την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, που θα είναι ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Το 4ο Μνημόνιο θα είναι πολύ πιο σκληρό και θα αποσκοπεί όχι μόνο στην υποδούλωση ολόκληρου του λαού, αλλά και στον διαμελισμό της χώρας.

32hj52g5g6gk678u89
v

ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε τυχόν συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, έκρουσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χριστοδουλάκης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως αυτή θα συνοδεύεται από νέο βαρύτατο Μνημόνιο με ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα.

Ως προσκεκλημένος της υποεπιτροπής της Βουλής για την απομείωση του χρέους, ο κ. Χριστοδουλάκης, υπογράμμισε το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος.

Αναφερομένος μάλιστα ο πρώην υπουργός στις πρόσφατες δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», σχολίασε γλαφυρά: «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στο φλοιό της γης. Άρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε ότι ήταν «όνειδος για την ΕΕ» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξαρχής.
v

Προς νέο οδυνηρό Μνημόνιο;

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφερόταν στις συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό εντός και εκτός Ελλάδας περί απομείωσης του ελληνικού χρέους, ώστε να μπορέσει η χώρα «να βγει στις αγορές». Για να έχουμε μια καθαρή και συνοπτική εικόνα του θέματος, οι συζητήσεις αυτές περιστρέφονται γύρω από πέντε άξονες:

α) Να δεχτεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να περικοπεί το ποσό που του χρωστά η Ελλάδα (ένα ποσό που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο) κατά 35%.

β) Να δεχτούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, προεξάρχουσας της Γερμανίας, την επιμήκυνση των οφειλών μας προς αυτούς κατά 35 έτη, και πάντως μετά τις γερμανικές εκλογές.

γ) Να δεχτεί η Ελλάδα να υπογράψει ένα νέο σκληρότερο Μνημόνιο.

δ) Να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένας «καθαρός διάδρομος για τους επενδυτές», και

ε) Να δεχτεί η Ελλάδα την συγκυριαρχία των νησιών και του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Όταν κάποιος ακούει να μιλούν για «ελάφρυνση», «κούρεμα», «ρύθμιση» ή «απομείωση του χρέους» πρέπει να έχει υπόψη του αυτά τα πέντε σημεία.

Τα σημεία γ) και δ) συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και θα πρέπει να μεταφραστούν ως εξής: σκοπός του νέου (4ου) Μνημονίου είναι η πλήρης φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όχι κατά 45 τοις εκατό που είναι σήμερα, αλλά κατά 85-90 τοις εκατό. 
v

Προς επιβολή δικτατορίας;

Μόνο όταν θα έχουν ισοπεδωθεί οι μεγάλες λαϊκές μάζες, μόνο τότε θα μπορέσει να δημιουργηθεί ο περίφημος «καθαρός διάδρομος για τους επενδυτές». Οι επενδυτές θέλουν όχι απλώς μισθούς πείνας, αλλά να μην μπορέσει ο Έλληνας να σηκώσει ποτέ ξανά κεφάλι.

Και φυσικά όλα αυτά, αν είναι να γίνουν, θα πρέπει να γίνουν πριν τις εκλογές του 2019, ή τουλάχιστον οι οδυνηρές αλλαγές να έχουν δρομολογηθεί σε σημείο που να μην είναι αναστρέψιμες.

Για να μπορέσει να περάσει την επόμενη τριετία τα σκληρά αυτά και απάνθρωπα μέσα, η κυβέρνηση έχει ανάγκη και τους δικαστικούς, που θα παρέχουν «νομιμότητα» σε κάθε παράνομη και αντισυνταγματική πράξη της και σε κάθε αυθαιρεσία, γι’ αυτό και η αύξηση του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι γενναίες παροχές με την επιστροφή φόρου.

Άλλωστε σε μια δικτατορικού τύπου διακυβέρνηση δεν αποσκοπεί και η επιχειρούμενη χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;

 


Translate this post