Ρίο 2016: Όταν το νερό έγινε ξαφνικά πράσινο!

Κατηγορία Περιβάλλον

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τα νερά μιας πισίνας καταδύσεων στο Ρίο άλλαξαν μυστηριωδώς και από γαλάζια απέκτησαν ξαφνικά σκούρο πράσινο χρώμα!

3BV245BV54VB62667

Η μυστηριώδης απόχρωση του νερού στην πισίνα καταδύσεων έρχεται σε οξεία αντίθεση κατά το γαλάζιο χρώμα της πισίνας υδατοσφαίρισης που είναι δίπλα. Photo: Reuters. Πηγή: Supplied
v

ΤΑ ΝΕΡΑ σε μια πισίνα καταδύσεων στους Ολυμπιακούς του Ρίο άλλαξαν την Τρίτη χρώμα και από γαλάζια έγιναν πράσινα, σε σημείο που οι αθλητές διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διακρίνουν τον σύντροφό τους μέσα στο νερό. Οι υπεύθυνοι των Αγώνων δήλωσαν πάντως ότι δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία.

Η μυστηριώδης πάντως αλλαγή του χρώματος των νερών στάθηκε αφορμή για σειρά χλευαστικών σχολίων στο Twitter για φύκια μέσα στην πισίνα, για χρώμα που έπεσε, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να μιλήσουν ακόμη και για… θαύμα, επισκιάζοντας έτσι τον αγώνα της συγχρονισμένης κατάδυσης γυναικών από ύψος 10 μέτρων.
v

5BV245BV54VB62667

Συγκρίνετε τα νερά της πισίνας στις 8 Αυγούστου και μετά στις 9 Αυγούστου στη διάρκεια των αγώνων κατάδυσης. Photo: AP. Πηγή: Supplied
v

Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται στην κορυφή ενός βουνού προβλημάτων σχετικά με τους Αγώνες στο Ρίο και συνδέεται με τον κίνδυνο που υπάρχει από τους τόνους σκουπιδιών που επιπλέουν στον Κόλπο Γκουαναμπάρα του Ρίο και τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που θα μπορούσαν να βλάψουν τους ιστιοπλόους.

Οι αθλητές πάντως φάνηκε να μην επηρεάζονται από τέτοια περιστατικά, ακόμη και παράδοξα, μετέχοντας κανονικά στους αγώνες. Μάλιστα η Μέγκαν Μπενφίτο από τον Καναδά που με την σύντροφό της Ροζελίν Φιλιόν κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, είπε στους δημοσιογράφους ότι το πράσινο χρώμα τους βοήθησε στον αγώνα.

 


Translate this post